Пътуването е хубаво нещо. Сигурно най-хубавото. Но престоят на летището

...
Пътуването е хубаво нещо. Сигурно най-хубавото. Но престоят на летището
Коментари Харесай

Грешките, които правим на летището

Пътуването е хубаво нещо. Сигурно най-хубавото. Но престоят на летището може да бъде огромен стрес, кадърен да ни скапе цялото наслаждение от летенето. И в случай че със сериозните чиновници на инспекциите е малко по-трудно да се оправим, то най-малко да не си сътворявам спомагателни главоболия.

Закъснението

Трудно ще се телепортираме непосредствено на летището. Малка е и вероятността да минем първи през инспекциите. Затова не е хубаво да подценяваме обстановката и да тръгнем в рационално време към летището - какъв брой зависи от отдалечеността на дома ни от летището.

Място за опити няма - изключително в натоварения летен сезон. Щом стане допустимо, първо минаваме инспекциите, а по-късно се размотаваме, до момента в който ни повикат за качване на борда на самолета.

Чекирането

Всичко е прелестно досега, в който се усетим, че сме не запомнили за онлайн чекирането и принтирането на бордната карта. Ако не пътуваме с нискотарифна компания, драмата не е огромна. Но в случай че летим тъкмо с такава, ще се разделим с няколко десетки лв., с цел да се качим на борда. Но... сами сме си отговорни. А можеше най-малко да проверим дали компанията няма мобилно приложение...

Багаж

И тук няма на кого да се сърдим. Всички самолетни компании са си упоменали категорично размери и тегло на допустимия багаж. От нас се чака единствено да се съобразим. Иначе ще сме следващите, които отварят куфара посред летището и чудят от какво да се лишат. Не е по никакъв начин приятна панорама.
Храна

Харчовете стартират още от летището. Сандвичът за седем-осем лв. нищо чудно да ни приседне, а десертчето за пет да си го хапваме на дребни хапки, че да има за по-дълго.

Няма какво да се оплакваме, като не сме се подготвили авансово. Дори да не си създадем сами нещо за ядене, можем да го вземем от магазин в града, където цените са естествени.

Покупки

Най-често преди полета за връщане си разрешаваме да пръснем де що ни е останало по джобовете за нужни и (в множеството случаи) ненужни покупки от безмитните магазини.

Е, някои предложения си заслужават, само че в множеството случаи харчим голословно, единствено и единствено да запълним времето до качването в самолета. Те хората са си го измислили...

Спане

Нужно ли е да разясняваме, че летището несъмнено не е най-хубавото място за сън. Е, да, може да ни се наложи да чакаме с часове просрочен полет или прехвърляне.

Но какво ни подсигурява, че ще се събудим в точния момент и най-много - с багажа до себе си, в случай че се отнесем в страната на сънищата върху столовете или непосредствено на пода? По-добре да изчакаме да се настаним в самолета, колкото и да ни се затварят очите, предлага Trip Savvy.

Организация

Да мислим багажа, да не загубим паспорта и бордната карта, да извадим всичко належащо преди скенера... За някои това си е задача невъзможна. Но да се връщаме два-три пъти през инспекциите, да ни гледат съмнително и да ни претърсват, си е още по-изнервящо.

Не единствено за нас, само че и за останалите пасажери. Затова е значимо багажът да е вярно спретнат и да знаем кое къде е. Без доста непотребни придвижвания и пояснения. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР