Пътуването до различни държави по света може да е стресиращо

...
Пътуването до различни държави по света може да е стресиращо
Коментари Харесай

Това Са Най-Трудните За Посещение Държави

Пътуването до разнообразни страни по света може да е стресиращо и до някои е по-лесно да се доближи, в сравнение с до други. Хенрик Йепсен, който е посетил всяка една страна на планетата, споделя своя лист на десетте най-недостъпни страни, написа Business Insider.

1. Сирия .

Хенрик пътувал до Сирия в разгара на гражданската война предходната година. След като приказвал с датския публицист Расмус Тантхолд, който от години предава от страната, той съумял да се свърже със сирийския дипломат в Северна Корея.
„ Визата не всеки път е задоволителна, с цел да влезете в страната. Пътувах до Бейрут, където моят човек за връзка ме взе и ме откара до границата. Служителят в имиграционната работа не можеше да повярва, че съм в Сирия като екскурзиант, само че в последна сметка реши да ме пусне “, споделя Йепсен.

2. Йемен

Макар че показва Йемен като една от най-хубавите страни за пътешестване в света, политическата неустойчивост основала главоболия на Хенрик при влизането му в страната. Той съумял да я посети през 2014 година благодарение на локална самолетна компания и двама туроператори преди началото на войната.
„ Днес е съвсем невероятно да влезеш в страната. Най-добрият вид е да опитате да намерите локален помощник “, споделя Йепсен.

3. Саудитска Арабия

„ Няма туристически визи за Саудитска Арабия, тъй че в случай че не сте мохамеданин, би трябвало да си организирате бизнес пътешестване. Radisson Blu ми помогнаха за визитата, само че за всеки човек е огромно предизвикателство да открие компания, която да му помогне “, споделя Хенрик.

4. Либия

„ Либия е високо в листата ми на най-недружелюбните нации в света “, споделя Йепсен. Но пътуването му до страната било много мъчно за него.
Макар че се свързал с либийските посолства, с цел да му оказват помощ за виза, никой не бил в положение да му окаже поддръжка. В последна сметка Тантхолд се свързал с задгранични публицисти в Либия, които му помогнали да се снабди с виза и му уредили самолетен билет. Той даже съумял да се срещне с премиера на Либия.

5. Екваториална Гвинея

Хенрик я назовава „ красивата страна “, само че споделя, че за европейците е мъчно да стигнат до нея. След като не съумял да получи виза от посолствата на страната в Претория и Либревил, той принтирал страница формат А4 със свои персонални данни и пътувал до консулството в Лагос, Нигерия. Там посланикът му оказал помощ за издаването на виза.

6. Ангола

Подобно на Екваториална Гвинея, Хенрик имал компликации да се снабди с виза. В последна сметка обаче разкрил малка врата.
„ Вземете си петдневна директна виза. Аз съумях да се сдобия с такава виза от посолството им в Сао Томе, която ми разреши да хвърча до Луанда, столицата на Ангола. След това пътувах до друга дестинация за пет дни. Посетих и специфичният район Кабинда, до момента в който бях в Ангола, и се любувах на визитата си в една от най-скъпите страни в света “, споделя Йепсен.

7. Туркменистан

Тази централноазиатска страна обезпечава необикновено прекарване по време на пътуването, само че е сложна за навестяване. Не можете да се сдобиете елементарно с виза. Можете да получите петдневна директна виза, само че това изисква виза от страната, от която идватеq и страната, до която пътувате.
„ Вместо това аз работих с туроператор, който ми разреши да вляза и да изляза от страната с туристическа виза. Туркменистан има огромен капацитет за туризъм, само че би трябвало да улесни достъпа, с цел да получава повече пари от туристи “, поучава Хенрик.

8. Еритрея

Тази страна е в дъното на класациите по медийна независимост в света и откакто провел в детайли проучване, Хенрик открил, че локален туроператор може да напише писмо за него. Това писмо му разрешило да се снабди с виза при идването си.

9. Науру

Държавата не е посещавана от доста туристи и приемането на виза може да е мъчно. Трябва да кандидатствате в една от четирите дипломатически задачи – Банкок, Брисбейн, Сува и Тайпе.
„ Няма доста неща за правене в дребната островна страна Науру, а полетите са доста скъпи. Предполагам, че не участва в листата с дестинации на доста туристи “, споделя Хенрик.

10. Судан

Според Йепсен приемането на виза за Судан е пословично мъчно. След онлайн проучване той открил, че е най-лесно да се снабди с такава от Египет.
„ Бяха ми нужни два дни и беше много по-евтино, в сравнение с да обработят всичките ми документи в Европа. Платих единствено 50 $ и бях подготвен да вляза в страната, която беше най-голямата в Африка преди независимостта на Южен Судан.
Една страна изненадващо не попада в листата на Хенрик – Северна Корея. Защо?
Всъщност е доста елементарно да посетите Северна Корея. Просто си вземете двойна входна виза за Китай, а туроператорът ще се погрижи за всичко останало, споделя Йепсен.

Източник: profit.bg
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР