Пътуването до екзотични и не толкова екзотични дестинации винаги е

...
Пътуването до екзотични и не толкова екзотични дестинации винаги е
Коментари Харесай

6 обичайни неща, незаконни в някои държави

Пътуването до екзотични и не толкоз екзотични дестинации постоянно е вълнуващо. Най-добре обаче добре да се подготвим за мястото, на което отиваме, с цел да не се окажем неприятно сюрпризирани и даже да се превърнем в нарушители. Защото на няколко места по света елементарни действия, признати у нас, са противозаконни.

 Снимка 369055

Дъвчене на дъвка в Сингапур

Сравняван постоянно с Дубай, този град-държава в източна Азия има много строги закони. Те почнали да работят от независимостта му от Япония и Англия през 1965 година, като задачата им е да създадат това малко кътче " оазисът на Третия свят ". Успяват, тъй като Сингапур е извънредно чисто място, където хвърлянето на отпадък на улицата, плюенето и дъвченето на дъвка се глобяват със солени санкции. Ако сме тръгнали натам, бихме си взели бонбонки или спрей за ободряване на дъха.

 Снимка 369051

Високи токчета в Гърция

Разбира се, няма проблем да се появим на 10-сантиметров ток където и да е в южната ни съседка, стига да не е на археологически паметници. От 2009 година насам важи възбрана за посещаване на антични и религиозни монументи на културата с високи токчета и други обувки, които могат да наранят повърхността им. Носенето на храна и питиета там също са неразрешени.

 Снимка 369053

Говорене за краля в Тайланд

Ако споменем по непочтителен метод краля, наследника му или каквото и да било, обвързвано с монархическата институция в страната, ни грозят 15 години затвор. Законът важи още от 1908 година и е извънредно непоколебим. Ако планирате посещаване в Тайланд, най-добре се концентрирайте над забележителностите и кулинарията, и избягвайте изобщо диалози за кралското семейство.

 Снимка 369056

Хранене на гълъбите във Венеция

Градът с каналите постепенно, само че несъмнено си разрушава, както поради покачващото се равнище на водата, по този начин и поради умишленото поддържане на " древен " тип на постройките. Гълъбите способстват за съсипването му с изпражненията си, по тази причина градската администрация е наложила санкция за хората, които хранят гълъбите на площад Сан Марко. Подобна възбрана има и в Мелбърн, където солените санкции за хората, които подмятат трохи на птиците, са ефикасен метод да се оправят с огромната гълъбова популация.

 Снимка 369054

Камуфлажни облекла в Барбадос

Забраната да се носят облекла в присъщия десен в какъвто и да е цвят на островната страна е наложена от премиера Том Адамс. Целта е облечените по този метод да не се бъркат с членове на армията или пък да основават чувството за военна конюнктура. Наказанието е парична санкция, а в случай че нямаме опция да я платим - затвор.

 Снимка 369052

Секс играчки на Малдивите

Ислямската страна може да няма срещу да дойдем с Библия в куфара си, само че в случай че там има порно списания или секс атрибути, ни грози санкция и даже затвор. Същото важи и за алкохол в багажа, без значение дали е платен от безмитния магазин на летището.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР