Пътуваме свободно в Европа по въздух след по-малко от три

...
Пътуваме свободно в Европа по въздух след по-малко от три
Коментари Харесай

“Въздушен“ Шенген след три месеца: Какви ще са промените на летището?

Пътуваме свободно в Европа по въздух след по-малко от три месеца. На 31 март инспекциите на персонални карти и паспорти у нас ще отпаднат, когато летим за страните в Шенген. С какъв брой ще се редуцира чакането по опашките?
Прочетете още
Това семейство пътува от София за Торино. Когато имат опция, за начало на пътуването си избират страна, която е в Шенген.

„ Предпочитам да хвърча през Солун – не очаквам, няма паспортна инспекция, на напълно други терминали кацаме и е супер бързо. Например ние съвсем в никакъв случай не употребяваме паспортите си – минаваме единствено с персоналната карта на е-гейтовете “, изяснява Мария Рангелова.

„ Ако го няма паспортният надзор, ще е една концепция по-бързо “, безапелационен е Александър Кръстев.

Според постоянно пътуващите хора от време на време инспекцията на документите лишава от 30 минути до час.

„ Огромни опашки има – това доста ни затруднява, губим доста време. Не всякога съумяваме да преценим, случвало се е даже да изпуснем полет “, изяснява Гундер Снаглис.

На 31 март тази година това се трансформира – когато пътуваме към и въпреки това членка на Шенген няма да ни ревизират персоналните карти.

„ На летището това, което ще се наложи само да преминете, е инспекцията за сигурност, т.е. на багажа ви – дали пренасяте рискови предмети. Но няма да е належащо да ви се прави гранична инспекция с даването на персонална карта или паспорт “, изяснява комисар Радослав Кулеков, зам.-директор на Групово дело „ Гранична полиция “.

Бизнесът вижда опция за развиване на районите. У нас има към 15 дребни летища, които не се употребяват всеобщо, тъй като нямат граничен надзор. С влизането ни в Шенген по въздух частни самолети ще могат да изхвърчат непосредствено за европейските страни от тези дребни писти.

„ Например от летището в Приморско – там имаме малко летище. Оттам можем да отидем непосредствено в Гърция. Пистите в Балчик, Русе и Горна Оряховица сега се възвръщат. Лесново – тука до София, също работи. Това икономисва пари и време за бизнеса “, безапелационен е  Тодор Иванджиков, ръководител на Асоциацията на българската авиационна промишленост.

Паспортните инспекции ще отпаднат и на пристанищата във Варна и Бургас, написа БТВ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР