Пациентските организации взехме решение и сваляме своето доверие от управителя

...
Пациентските организации взехме решение и сваляме своето доверие от управителя
Коментари Харесай

Пациентските организации свалят доверието си от управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев


Пациентските организации взехме решение и смъкваме своето доверие от шефа на НЗОК доктор Дечо Дечев поради изпробване с живота и здравето на пациентите. Това заяви в предаването „ Лице в лице” по bTV Пенка Георгиева, член на Обществения съвет на Фонда за лекуване на деца в чужбина.

„ В момента Фондът, ръководството на страната, потегля в посока белодробните трансплантации. Същото предупреждавахме преди една година за белодробните трансплантации. Онзи ден умряха трима пациенти, тъкмо в Световния ден на донорството.

Сега ще умрат три деца и би трябвало ли техните близки да отидат при премиера, и той да разпореди инспекция, с цел да се види това безумство, тази безнаказаност от страна на доктор Дечев. Аз персонално съм го предизвестила, това не е диалог зад тила му”, съобщи Пенка Георгиева.

Няма експертен капацитет в касата сега, добави тя. По думите й Общественият съвет не е комфортен на лобистите и медицинските произведения.

Когато има Обществен съвет, в него взе участие елитът на българското детско опазване на здравето, той е изтласкан дружно с представители на медиите, на неправителствените организации, тъй като сме неуместни, сподели още Пенка Георгиева.

Според нея всеки шеф в последните години си отива неизвестно за какво, когато има дете, нуждаещо се от трансплантация в чужбина.

"В момента имаме такова дете. То е на 3 години. Водещ професор, детски хирург е дал позитивно мнение за чужбина, само че все пак националният съветник го стопира. Този Обществен съвет е неуместен, аз съм неуместна сега, тъй като оповестявам тези неща”, съобщи тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР