Пациентски организации Заедно с теб изразиха пълна подкрепа по повод

...
Пациентски организации Заедно с теб изразиха пълна подкрепа по повод
Коментари Харесай

Пациентски организации: Частните болници да не работят с касата, ако не лекуват Ковид |

Пациентски организации " Заедно с теб " показаха " цялостна поддръжка " във връзка настояването на министъра на опазването на здравето частните лечебни заведения, които не лекуват пациенти с Ковид, да нямат право да работят със Здравната каса.

Във връзка с решението на Министъра на опазването на здравето да внесе нормативен текст в Народното събрание частните лечебни заведения да не получават финансиране от НЗОК, в случай че не разкрият кревати за Коронавирус пациенти, позицията на Пациентски организации „ Заедно с теб “ е цялостна поддръжка.

Още преди няколко дни ние изразихме това искане, считаме, че е наложително и би трябвало да стане в незабавен порядък.
Също по този начин обръщаме внимание на Министерство на здравеопазването да уточни явен и обективен правилник за задължаване за разкриване на кревати за Коронавирус пациенти от частните лечебни заведения. Това е доста значимо, с цел да има равнопоставеност и пропорция легла/усвояване на обществени средства от НЗОК, написа в позицията на " Заедно с теб ".

Намерението си да внесе корекция за частните лечебни заведения министър Костадин Ангелов удостовери и през днешния ден.

Във фейсбук профила си той написа:

"...Мениджъри настойчиво отхвърлят да откриват кревати, пазят си " чисти лечебни заведения ". Няма да стане! (...) За отказващите да открият кревати - въвеждам в Народно събрание законов текст, на чието съображение такива лечебни заведения няма да работят с НЗОК. Ок, " чиста болница ", само че без обществено финансиране. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР