Пациентски организации настояха за повече контролПациентите, които се нуждаят от

...
Пациентски организации настояха за повече контролПациентите, които се нуждаят от
Коментари Харесай

Властите уверяват, че ще има лъчелечение за всички нуждаещи се

Пациентски организации настояха за повече надзор

Пациентите, които се нуждаят от специфична лъчетерапия, ще получат такова лекуване, предава Нова тв. Това увериха от Здравната каса, откакто преди дни избухна скандал, че има въведени ограничавания. От институцията увериха, че няма и не е имало предели. А лъчелечението се покрива, даже и да се нуждаят повече хора от плануваното в плановете. Пациентски организации настояха, обаче за повече надзор. Властите стартират работа в тази посока. Предвижда се и нов медицински стандарт за лъчелечение.

„ При всяка активност, която е в такива мащаби, може да има нарушавания, може да има проблеми, само че те ще бъдат решавани ”, съобщи ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК, Жени Начева.

„ Задължително е да създадем хем вълкът да бъде утолен, хем агнето цяло - т.е. без да създадем компромис в качеството, да създадем най-ниската цена ”, сподели националният съветник по лъчелечение доктор Румен Лазаров.

„ Наистина трябваше да седнем дружно, а не да се тревожат пациентите, надзор изрично би трябвало да има ”, изрази мнение Пенка Георгиева от пациентски организации „ Заедно с теб ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР