Пациентката е в стабилно състояние, функциите на черния дроб са

...
Пациентката е в стабилно състояние, функциите на черния дроб са
Коментари Харесай

Успешна чернодробна трансплантация във Военномедицинска академия

Пациентката е в устойчиво положение, функционалностите на черния дроб са положителни. Това е четвъртата такава интервенция от началото на годината.

Близо година Милена е в листата на чакащите за донор с последна фаза на чернодробна цироза. Преди два месеца лекарите вземат решение, че поради тежкото ѝ положение мъчно ще понесе трансплантация. Затова се постанова стабилизиране. Успешната работа на гастроентеролозите разрешава на Милена да дочака своя донор.
Милена Шопова: Моментът, в който ти се обадят, единствено си грабваш най-необходимото и тръгваш.
Днес, четири дни след интервенцията, по думите на лекарите, Милена е в устойчиво положение за толкоз ранен следоперативен интервал.

проф. Никола Владов, шеф на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология във ВМА: Чернодробната трансплантация е една оперативна намеса, която допуска пораждане на избран % следоперативни затруднения в ранния действен интервал, в късния действен интервал. Най-важното е, че няма никакви признаци на интензивно кървене и на зараза за момента.
Милена не знае кой е нейният избавител, не знае нищо и за фамилията му, само че е признателна - на лекарите, на хората, на ориста си.

Милена Шопова: Предполагам, че някой ден и аз ще мога да направя някакъв жест за някое семейство. Само да се благодарим и да сме здрави, най-важното, и да не си завиждаме.
След дълго очакване Милена получи своя скъп коледен подарък и си пожелава да има повече щастливи хора. Като нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР