Пациентите в България вече могат да се възползват от иновативно

...
Пациентите в България вече могат да се възползват от иновативно
Коментари Харесай

Иновативна кислородна терапия

Пациентите в България към този момент могат да се възползват от новаторско лекуване, наречено хипербарна кислородна терапия, което оказва помощ при голям брой болести и има изцяло позитивно влияние върху организма. То способства за ускорение регенерацията на кръвоносните съдове, отделянето на токсични и метаболитни отпадъчни артикули и може доста да форсира времето за възобновяване на организма. Авангардното лекуване се предлага от Старозагорския HBO Medical Support Center – единственото българско лечебно заведение, в което са събрани на едно място Текар терапия, Шокуейв терапия, Дълбока вибрация, Високоинтензивен магнит, Високоинтензивен лазер, Гунафореза, Лимфодренаж, класическа физиотерапия, както и лекуване с О2.

Хипербарната кислородна терапия, позната още като хипербарна оксигенация (ХБО), се прави благодарение на барокамера и съставлява дишане на 100% чист О2 под налягане. Тя е потвърдено ефикасен лечебен способ, прочут в Западна Европа и Съединени американски щати от десетилетия. Неинвазивна е и не е мъчителна. Напротив – съгласно множеството пациенти е релаксираща и приятна. Сесиите се организират в съвременна, комфортна и сигурна осемместна барокамера от най-голям клас.

Как работи

Въздухът, който всички ние дишаме всекидневно, е примес от газове, в това число азот, О2, въглероден диоксид, инертни газове и водни пари. Жизненоважният за всички нас О2 заема едвам 21% от този коктейл и един възрастен човек обикновено употребява 2 700 гр. О2 дневно, от които едвам 900 гр. отиват за потребностите на кръвоносната система. При хипербарната кислородна терапия се употребява 100% чист О2, при което се приема 10 пъти повече от естественото количество от този жизненоважен газ. За един час терапия се вдишват 1 100 грама и еритроцитите се изпълват с него, а остатъкът се разтваря в кръвната плазма. От това следва изцяло позитивно влияние върху организма и се подкрепя доста оздравителният развой.

Освен за лекуване на посочените нагоре болести, хипербарната кислородна терапия се употребява и при отравяния с въглероден окис, както и с лекарства и храни, гинекологични болести, разстройства в половите функционалности, кесонна болест, кръш – синдром, автоимунни и неврологични болести и други остри контузии и исхемии. Тя е ефикасен способ също за лекуване на въздушни или газови емболии, диабет, гастрити, колити, незарастващи или мъчно зарастващи рани, трофични язви, анемични положения, изгаряния, чернодробни цирози, болести на сърдечно-съдовата система и даже проявления в резултат на радиация.

Повече за HBO Medical Support Center

HBO Medical Support Center e новооткрит лековит център, който се намира в двора на окръжна болница МБАЛ „ Д-р Стоян Киркович”, в град Стара Загора. Разполага с барокамера от последно потомство, кабинети за физиотерапия, рехабилитация и разтривки. Центърът работи без почивен ден, с работно време от 8:00 до 18:00 часа. Извършва активност в направленията: частни пациенти, пациенти по линия на НЗОК и частни здравни фондове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР