Пациентите с рак трябва да кажат на своите лекари, ако

...
Пациентите с рак трябва да кажат на своите лекари, ако
Коментари Харесай

Онколози: Билкови терапии за рак повече вредят, отколкото помагат

Пациентите с рак би трябвало да кажат на своите лекари, в случай че одобряват растителни артикули, защото някои от съставките биха могли да попречат на лекуването им, се оповестява на конференция за рак, написа БиБиСи.

Чесън, джинджифил и хапчета с гинко да вземем за пример могат да забавят зарастването на рани, когато ракът на гърдата се популяризира.

Хирургът проф. Мария Жоао Кардосо съобщи, че няма доказателства, че билковите лечения или кремове работят. Ако се съмнявате, най-добре е да не предприемате нищо, добавя тя.

" Лекарите би трябвало да бъдат по-активни в това да попитат пациентите си какво друго одобряват, когато се лекуват за рак ", съобщи проф. Кардосо, основен хирург за гърдата в Раковия център в Лисабон, Португалия.

Тя сподели, че е извънредно значимо пациентите постоянно да са се съветвали с техните лекари, преди да опитат спомагателни лечения за рак, който се е популяризирал и по кожата.

Това се случва в един от пет случая на рак на гърдата - и по-малко при други ракови болести.

Опасността е, че доста артикули могат да пречат на хормоналната терапия или химиотерапевтичните лекувания, а някои от тях удължават процеса на съсирване на кръвта - което може да докара и до по-бавно зарастване на рани и белези.

Тя посочи следните растителни артикули като образци за тези, които забавят съсирването: зелена чирета, вратига, чесън, гинко, женшен, глог, конски кестен, куркума.

Проф. Кардосо съобщи, че не е изненадващо, че пациентите и хората, които се грижат за тях, търсят спомагателни или различни лекувания, които биха могли да имат значение.

Но тя сподели, че хората би трябвало да знаят, че те " могат повече да им навредят, в сравнение с да имат изгода. Най-високата цел на медицината, значима да се запомни е: не причинявайте щета ".

Cancer Research UK оповестява, че някои допълващи лечения могат да спрат стандартните лекуване и то няма да работи толкоз добре, колкото би трябвало.

Освен това се споделя, че е значимо да се заобикалят някои храни и питиета като грейпфрут и портокали по време на лекуване на рак, тъй като те могат да повлияят на това какъв брой добре се разграждат медикаментите за рак в организма.

Благотворителната организация добавя: " Говорете с вашия доктор за всевъзможни спомагателни лечения, които мислите да употребявате. Кажете, преди да започнете да прилагате спомагателна терапия, изключително в случай че сте в средата на курс на лекуване на рак. "

" Има доста недоказана информация, налична онлайн и малко надеждни проучвания на тези артикули, по тази причина полемика с медицински експерт може да подсигурява, че пациентът разполага с точната информация, от която се нуждае. осведомен избор ", разяснява Грете Браутен-Смит, клиничен експерт благотворителна организация за рак на гърдата.

Изказвайки се на Петата интернационална консенсусна конференция за рак на гърдата, проф. Кардосо съобщи, че терапиите като йога, схващане, рейки и акупунктура, не лекуват, само че могат да окажат позитивно въздействие върху качеството на живот на пациентите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР