Пациентите с рак трябва да кажат на своите лекари, ако

...
Пациентите с рак трябва да кажат на своите лекари, ако
Коментари Харесай

Онколози: Билкови терапии за рак повече вредят, отколкото помагат

Пациентите с рак би трябвало да кажат на своите лекари, в случай че одобряват растителни артикули , защото някои от съставките биха могли да попречат на лекуването им , се оповестява на конференция за рак, написа БиБиСи.

Чесън, джинджифил и хапчета с гинко да вземем за пример могат да забавят зарастването на рани , когато ракът на гърдата се популяризира .

Хирургът проф. Мария Жоао Кардосо съобщи, че няма доказателства, че билковите лечения или кремове работят. Ако се съмнявате, най-добре е да не предприемате нищо , добавя тя.

" Лекарите би трябвало да бъдат по-активни в това да попитат пациентите си какво друго одобряват, когато се лекуват за рак ", съобщи проф. Кардосо, основен хирург за гърдата в Раковия център в Лисабон, Португалия .

Тя сподели, че е извънредно значимо пациентите постоянно да са се съветвали с техните лекари , преди да опитат спомагателни лечения за рак, който се е популяризирал и по кожата.

Това се случва в един от пет случая на рак на гърдата - и по-малко при други ракови болести.

Опасността е, че доста артикули могат да пречат на хормоналната терапия или химиотерапевтичните лекувания, а някои от тях удължават процеса на съсирване на кръвта - което може да докара и до по-бавно зарастване на рани и белези .

Тя посочи следните растителни артикули като образци за тези, които забавят съсирването: зелена чирета, вратига, чесън, гинко, женшен, глог, конски кестен, куркума.

Проф. Кардосо съобщи, че не е изненадващо, че пациентите и хората, които се грижат за тях, търсят спомагателни или различни лекувания , които биха могли да имат значение.

Но тя сподели, че хората би трябвало да знаят, че те " могат повече да им навредят, в сравнение с да имат изгода . Най-високата цел на медицината, значима да се запомни е: не причинявайте щета ".

Cancer Research UK оповестява, че някои допълващи лечения могат да спрат стандартните лекуване и то няма да работи толкоз добре, колкото би трябвало .

Освен това се споделя, че е значимо да се заобикалят някои храни и питиета като грейпфрут и портокали по време на лекуване на рак , тъй като те могат да повлияят на това какъв брой добре се разграждат медикаментите за рак в организма.

Благотворителната организация добавя: " Говорете с вашия доктор за всевъзможни спомагателни лечения, които мислите да употребявате . Кажете, преди да започнете да прилагате спомагателна терапия, изключително в случай че сте в средата на курс на лекуване на рак. "

" Има доста недоказана информация, налична онлайн и малко надеждни проучвания на тези артикули , по тази причина полемика с медицински експерт може да подсигурява, че пациентът разполага с точната информация, от която се нуждае. осведомен избор ", разяснява Грете Браутен-Смит, клиничен експерт благотворителна организация за рак на гърдата.

Изказвайки се на Петата интернационална консенсусна конференция за рак на гърдата , проф. Кардосо съобщи, че терапиите като йога, схващане, рейки и акупунктура, не лекуват, само че могат да окажат позитивно въздействие върху качеството на живот на пациентите .
 Захарта в плодовите сокове покачва риска от рак
Захарта в плодовите сокове покачва риска от рак

Захарта е камшик, както отдавно е известно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР