Пациентите с придружаващи заболявания трябва да следят редовно симптомите си,

...
Пациентите с придружаващи заболявания трябва да следят редовно симптомите си,
Коментари Харесай

Проф. Миланова: Притеснена съм от безотговорността, демонстрирана от софиянци

Пациентите с съпътстващи болести би трябвало да наблюдават постоянно признаците си, посъветва началникът Клиника по кардиология в УМБАЛСМ „ Пирогов " „ Притеснена съм от тази безнаказаност, която се показва сега от жителите на София. Това е безнаказаност и следствията е допустимо да бъдат доста неприятни за всички нас ". Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. доктор Мария Миланова, шеф Клиника по кардиология в УМБАЛСМ „ Пирогов ".

„ Пациентите с съпътстващи болести - главно сърдечно-съдови болести, хронично-респираторни, захарен диабет, артериална хипертония са най-застрашени от ковид. В обстановката сега те не постоянно регулярно се срещат с персоналния доктор или кардиолог и има заплаха при едно влошаващо се положение при тях да бъде пропуснат моментът, в който би трябвало да се стигне до болница ", изясни още проф. доктор Мария Миланова.

Проф. Миланова предложи кардиологично болните да следят признаците си и да си набират нужните лекарства. Спирането на медикаментите заради това, че е свършила опаковката, може да докара до неприятни последствия. Всички тези лекарства са налични в комерсиалната мрежа. „ Важно е да не се изпусне моментът, в който подобен пациент би трябвало да бъде признат в болница ", добави тя. „ Останете си у дома " - прикани медикът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР