Пациентите с коронавирус у нас са 81. В Ловеч има

...
Пациентите с коронавирус у нас са 81. В Ловеч има
Коментари Харесай

Над 80 са вече заразените у нас. София е най-засегната

Пациентите с ковид у нас са 81. В Ловеч има пациент, в Перник има двама пациенти. Най-много съсредоточени сличаи има в София, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг на оперативния щаб.

" Пробите, които са направени в България, са над 250. За Балканския полуостров огромен скок има в Румъния - още 16 случая ", сподели още шефът на ВМА.

" Получих увещание, че част от фармацевтите ще опитат да вразумят вербално клиентите, че не нужно и допустимо да се купуват огромни количества медикаменти. Ръководството на фармацевтичния съюз ме увери, че фармацевтите извършват съзнателно своите отговорности ", добави той

" Сред въпросите, които коментирахме, беше рецептурните книжки да се одобряват като рецепта. Бих подкрепил това предложение. Едно от забавните оферти беше за електронна рецепта. Имам подозрения, че възрастното население може да се оправи с сходна услуга. Третото предложение е фармацевтите да имат опция за генерично заменяне при липса на истински артикули. Следващата точка, която обсъждахме, е да се беседва със здравната сподели да се отпускат средства за хронично болните. Зададоха един рационален въпрос - дали сътрудниците им в аптеките могат да се считат за медици, които се борят на първа линия с ковид. Не, не могат. Нашите фармацевти са предпазени, те нямат контакт с заболели от ковид пациенти " разясни Мутафчийски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР