Пациентите с коронавирус, които са изписани от болница, все още

...
Пациентите с коронавирус, които са изписани от болница, все още
Коментари Харесай

Възстановени пациенти могат да пренасят вируса дълбоко в белите си дробове

Пациентите с ковид, които са изписани от болница, към момента могат да придвижват вируса надълбоко в белите си дробове , неоткрит посредством стандартни способи за тестване, откри китайско изследване, оповестяват The New Zealand Herald и South China Morning Post.

Откритието, оповестено в публикация в списание Cell Research, може да изясни за какво все по-голям брой възобновени пациенти още веднъж са тествани позитивно .

" Нашата работа даде първите патологични доказателства за остатъчен вирус в белия дроб за пациент (който е тестван отрицателно) три поредни пъти ", пишат откривателите, ръководени от доктор Биан Ксиуву от Армейския медицински университет в Чунцин, Югозападен Китай.

Имаше потребност от " възстановяване на клиничните инструкции за преодоляване на вирусите и ръководство на заболяванията ", споделиха те. Изследването се основава на аутопсия на 78-годишна жена , която е умряла откакто към този момент е преболедувала ковид. Тя е призната в централна болница в Чунцин на 27 януари след рухване. След това тя е тествана позитивно за Covid-19 и след това развива признаци.

След като получава антивирусно лекуване, тя е избрана за изписване на 13 февруари , след негативни резултати в три кръга проби въз основа на проби от задната част на носа и гърлото .

Състоянието й се усъвършенства доста, подкрепено от компютърна томография . Ден по-късно обаче тя претърпява сърдечен арест и умира .

Случаят сподели, че " има незабавна потребност да се разбере патогенезата на инфекцията Sars-CoV-2 ", разясняват Биан и неговите сътрудници.


 Какво разкриват аутопсиите на умряли от COVID-19
Какво разкриват аутопсиите на умряли от COVID-19

Изследвания на патолози в Швейцария и Германия...

Медицинската общественост към момента не е открила по какъв начин вирусът може да засегне телата на възобновени пациенти .

Посмъртно на дамата не са открити следи от ковид в черния й дроб, сърцето, червата, кожата или костния мозък. Въпреки това, откривателите разкрили цялостни варианти на вируса в тъкан надълбоко в белите й дробове. Те слагат тъканни проби под електронен микроскоп, с цел да потвърдят съществуването на непокътнатия ковид, обгърнат в коронна обвивка.

Скритите варианти не провокират никакви явни признаци . Белодробната тъкан демонстрира провали, нормално породени от вирусна зараза, само че отсъствието на вируса в останалата част на тялото затруднява откриването, защото методите за тестване при всеобщо потребление не извличат проби надълбоко от дробовете.

Екипът на Биан о бмисля промиване на белите дробове на пациентите преди изписване от болница, за по-точно разкриване на скрити варианти. Известен също като бронхоалвеоларна промивка, това включва слагане на тръба, съдържаща промивна течност в белите дробове през устата на пациента.

Подобна диагностична процедура е по-сложна , лишава доста време и е по-скъпа от тампон за нос или орален секрет.

" Това е нереалистично ", разяснява доктор, работещ в болница в Пекин, който лекува пациенти на Covid-19. " Пациентът ще страда прекалено много и няма гаранция за 100-процентова акуратност ".

Повече от 160 възобновени пациенти в Южна Корея са тествани позитивно за повторно , съгласно южнокорейските здравни управляващи при започване на този месец.

Подобни случаи са докладвани в континентален Китай, Макао, Хонконг, Тайван, Виетнам и Филипините .

Някои позитивни проби са 70 дни след първото изписване на индивида .

В Япония пасажер на круизен транспортен съд над 70 години е изписан при започване на март, преди да бъде приет в болница още веднъж 10 дни по-късно с тресчица и други признаци, съгласно локалните здравни управляващи.

СЗО изследва за какво някои възобновени пациенти още веднъж са тествани позитивно . Тя предизвести предходната седмица, че към този момент няма доказателства хора, инфектирани от вируса, да не могат да се заразят още веднъж.
 Какво е ковид - на немедицински език от медици
Какво е ковид - на немедицински език от медици

Позитивно мислене и признателност

Тъй като от ден на ден хора се възвръщат от зараза, явлението може да повлияе на политиките за надзор на болесттите и създаването на ваксина. Някои учени спекулират, че повторното позитивно тестване може да бъде породено от минус в теста .

Някои тестови комплекти могат да генерират подправени негативни резултати с прекомерно малко от вируса в тестът.

Случайното замърсяване също може да докара до подправени позитивни резултати.

Миналия месец проучвателен екип в Китай откри, ч е някои пациенти, изключително младежи, имат прекомерно малко антитела след възобновяване , което значи, че могат да бъдат инфектирани още веднъж или да не могат да подтиснат останалите вирусни варианти в тялото си .

Прогнозната възможност, възстановяван пациента при тестване още веднъж да е позитивен варира от едно изследване до друго.

Около 14% от видимо възобновени пациенти в изследване в Гуанджоу през февруари, са приети в болница още веднъж след позитивни резултати от тест.

Друго изследване предишния месец, ръководено от професор Тон Ксиалин от Пекинския университет по китайска медицина, откри, че процентът е близо 16% измежду пациентите, приемащи единствено западна медицина, и по-малко от 3 на 100 измежду тези, които одобряват билкови питиета по едно и също време.

Професор Жон Наншан, водещ теоретичен консултант на китайското държавно управление, сподели при започване на този месец, че множеството позитивни резултати от проби при възобновени пациенти могат да бъдат породени от фрагментирани гени на вируса .

Според него няма директно доказателство, че един възобновен пациент може да болести различен човек. " Не се тормозя изключително от този проблем. Вирусът беше мъртъв, към този момент не е инфектиран . "
 Коронавирусът може да аргументи трайни увреждания на цялото тяло
Коронавирусът може да аргументи трайни увреждания на цялото тяло

Нещата са по-зле, в сравнение с си ги представяхме...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР