Пациентите от 31 страни, сред които и България, ще могат

...
Пациентите от 31 страни, сред които и България, ще могат
Коментари Харесай

Турция отново приема здравни туристи

Пациентите от 31 страни, измежду които и България, ще могат да идват в страната

Турция стартира да приема още веднъж здравни туристи. Пациентите от 31 страни, измежду които и България, ще могат да идват в страната. Необходимо е пациентите първо да се записват в листата на компанията „ Международни здравни услуги " към турското здравно министерство. Сайтът е наличен на британски, арабски, съветски, турски и френски език.

След авансово утвърждение на поръчката, позволение писмо за пътуването ще бъде изпращано на съответните институции в страната, от която е пациентът, съобщи БНР.

Пациентите могат да бъдат придружавани най-много от 2 лица. Всички те ще бъдат допускани на територията на Турция, в случай че покажат документи за отрицателен тест за ковид в родната им страна в последните 48 часа. Друга опция е при влизaнe в Турция нa пaциeнтитe и на тeхнитe придружитeли да ce създадат PСR-тecтoвe зa COVID-19 cрeщу зaплaщaнe или да ce взeмaт прoби зa PСR-тecт.

След като влязат на територията на страната, искащите да получат лекуване в Турция, ще бъдат настанявани в лечебните заведения, с които имат сделка и на никое място другаде.

Вестник „ Хюррийет " заяви, че се чака турските лечебни заведения да се върнат към естественото си действие и да примат постоянните пациенти от 1 юни. Броят на пандемичните лечебни заведения в страната щял да бъде последователно понижен, твърди изданието, само че добавя, че в някои огромни градове като Истанбул и Анкара с по-голям брой инфектирани, те ще продължат да действат. По-рано държавното управление разгласи всички лечебни заведения, които дават отговор на избрани минимални критерии, за пандемични и ги задължи да одобряват заболели с COVID-19. За момента обаче липсва публично удостоверение на изнесената от вестника информация.

В края на май турските авиолинии възобновяват 60% от вътрешните, както и интернационалните си полети до 22 дестинации в 19 страни, само че България не е измежду тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР