Пациентите могат да запазят онлайн час за преглед при лекар

...
Пациентите могат да запазят онлайн час за преглед при лекар
Коментари Харесай

Прегледи при специалист в София могат да се записват и онлайн

Пациентите могат да запазят онлайн час за обзор при доктор експерт в софийските общински лечебни заведения. Това става през новия здравен портал https://sofia.myhealth.bg/, създаден по поръчка на Столичната община.

В уеб страницата е събрана информация за близо 800 лекари от 35 специалности. За всеки от тях има професионални данни, както и приемни дни, работно време, телефон за връзка и адрес, на който се намира кабинетът. За към 500 от експертите има опция и за запазване на час за обзор онлайн.

Здравният портал беше показан в сряда от зам.-кмета на София Дончо Барбалов, ръководителя на комисията по опазване на здравето в Столичния общински съвет доктор Веселин Милев и инж. Детелин Кръстев, шеф на компанията, направила уеб страницата.

Специалистите, включени в портала, са от 37 общински лечебни заведения - многопрофилни и профилирани лечебни заведения, ДКЦ-та, медицински центрове, лечебни заведения за долекуване. За всяко лечебно заведение има информация, контакти и карта с адреса. Все още в портала не са включени двете общински акушеро-гинекологични лечебни заведения - " Шейново " и и Първа АГ болница " Св. София ". Зам.-кметът Барбалов заяви, че персоналните лекари от общинските ДКЦ също ще бъдат поканени да подадат информация за портала.

Освен да запазят час за обзор, пациентите могат да ревизират и резултатите от направени проучвания в съответния ДКЦ. Целта е да бъдат улеснени пациентите и лекарите, като се икономисва чакането пред кабинетите.

За да се употребява услугата, пациентите би трябвало да се записват. Един консуматор може да направи най-много 5 резервации за обзор и има право на 5 отхвърли от час. При посещаване на лекаря, съответния час се маркира от медика като посетен. Тогава се освобождава опцията за нова резервация и надлежно за отвод. Ако пациентът не извърши нито една от направените 5 резервации и съзнателно блокира часове, профилът му ще бъде блокиран.

За пациентите под 18-годишна възраст, резервациите би трябвало да се вършат от родител.

В здравния портал може да се влиза и през уеб страницата на Столична община - https://www.sofia.bg/health. Има и мобилно приложение, което дава опция пациентите да бъдат подсещани през телефона си за това, че имат записан час за обзор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР