Пациентите, които постъпват в болница с коронавирус, са с много

...
Коментари Харесай

Очаква се COVID-19 да е активен още година и половина |

Пациентите, които постъпват в болница с ковид, са с доста тежки съпътстващи болести. Тази инфекция извежда отвън надзор хронични болести като диабет, проблеми с бъбреците и белия дроб. Голяма част от тях умират. 

Така разяснява високата смъртност от епидемията в България инфекционистът от болница " Свети Георги " в Пловдив проф. Марияна Стойчева по бТВ. През болничното заведение са минали 900 пациенти с COVID-19. 

Не споделям мненията, че инфекцията нараства като количество, само че протича по-леко. Нямам такива наблюдения. Напротив, броят на приетите в болница нараства непрекъснато. Ние одобряваме единствено пациенти, които се нуждаят от дихателна реанимация, с допълнителна кислородна терапия, и пациенти с съпътстващи болести, които са декомпенсирани, сподели още проф. Стойчева.

Тя изрази вяра, че ограничаващите ограничения ще имат резултат, тъй като " това е единственият потвърден метод за ограничение на болестта “. 

Според последните проучвания на международни учени се чака интензивността на вируса да продължи още година и половина, разкри проф. Стойчева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР