Пациентите без здравни права ще могат да се ваксинират, просто

...
Пациентите без здравни права ще могат да се ваксинират, просто
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: В началото на март ще започне ваксинацията от личните лекари

Пациентите без здравни права ще могат да се имунизират, просто би трябвало да се извърнат към РЗИ. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Николай Брънзалов, представител на БЛС и член на ваксионационния щаб.

„ Личните лекари действат със здравно обезпечените лица, тъй като подобен е реда. Ние имаме контракти с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и с цел да отчетем съответната ваксина, че е направена, хората би трябвало да минат през нашите кабинети и да има подобен указател “, посочи той.

Д-р Брънзалов изясни, че късата характерност на всяка една от имунизациите е обществено налична и че персоналните лекари главно са осведомени с нея. По думите му обаче тя не съдържа отговори на някои въпроси. „ За да бъдат по-спокойни моите сътрудници просто би трябвало да им бъде отговорено от съответните научните среди по какъв начин да действат при разнообразни типове болести, за които пациентите задават въпроси. Именно персоналния доктор носи отговорност за слагането на имунизацията “, добави той.

По думите му имунизацията от персоналните лекари би трябвало да стартира от началото на март, защото тогава ще има доставки на съответните количества ваксини.

„ Това е най-важният стадий от целия развой, тъй като досега бяха имунизирани единствено целеви групи, които не са толкоз огромни като брой. “, добави доктор Брънзалов

„ Призовавам пациентите за акуратност и старание, тъй като 100% ще бъдат давани часове, с цел да не стига до скупчване на хора пред кабинетите в ДКЦ-тата. Много ще зависи от пациентите, аз се веселя, че пациентски организации са подготвени да оказват помощ чисто логистично. “, сподели още той.

Той съобщи, че персоналните лекари не могат да отхвърлят имунизация на свои пациенти.

Около 77 000 души са имунизирани у нас, досега страничните феномени са доста малко, безапелационен е доктор Брънзалов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР