Пациенти вероятно ще трябва да доплащат за медицински изделия, тъй

...
Пациенти вероятно ще трябва да доплащат за медицински изделия, тъй
Коментари Харесай

Болниците ще трупат дългове! За какво ще плащат пациентите, разказва директорът на УМБАЛ „Света Екатерина”

Пациенти евентуално ще би трябвало да доплащат за медицински произведения, защото съгласно новия Рамков контракт, парите, които Здравната каса ще отпуска за задачата, са понижени, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Ако болнияят се окаже в неспособност да покрие разноските по лекуването си, лечебните заведения ще стартират да натрупат по-големи задължения. Това изясни в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия проф. Генчо Начев, шеф на УМБАЛ „ Света Екатерина ”. Той даде образец с цената на така наречен:изкуствено сърце ”. За него Касата към този момент ще заплаща 133 000 лв., а до момента се предвиждали 163 000 лв..

„ Изпратили сме писма до всички фирми-доставчици с молба да смъкват цените за НЗОК. Дали пациентите ще доплащат за изделията в този момент зависи единствено от въпросните компании ”, сподели проф. Начев. Той разясни, че лечебните заведения имат ресурс от такива консумативи, само че те са били закупени на по-високите цени. В случай че се наложи с тях да се избавя човешки живот, само че болният не е кредитоспособен, разноските остават за сметка на болничното заведение.

„ Задължителните здравни осигуровки, които плащаме, не са задоволителни. Предполага се, че с тях би трябвало да се покрие пакет, който изисква три пъти повече пари. Затова е належащо този пакет да се осъвремени. А хората би трябвало да знаят, че може да им се наложи да доплащат за здравни услуги ”, разяснява още проф. Начев.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР