Пациенти със симптоми на нарушения на съня ще могат да

...
Пациенти със симптоми на нарушения на съня ще могат да
Коментари Харесай

Преглеждат безплатно за нарушения на съня

Пациенти със признаци на нарушавания на съня ще могат да посетят гратис експерт от Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Кампанията започва на 15 октомври и ще продължи 2 месеца, оповестиха от болничното заведение.

Безвъзмездните съвещания са ориентирани към хора, които страдат от хъркане, ненадейно прекъсване на дишането по време на сън, бодърствуване, пробуждане със сърцетуптене и зной, изразена дневна унесеност и нараснала отмалялост.

Рисковите групи пациенти са с наднормено тегло, мъже над 45 години, пациенти със захарен диабет, сърдечно-съдови болести и такива, претърпели мозъчен инсулт.

Проблемите със съня са постоянно събитие в актуалния живот. Около 25% от популацията страда от някой от класифицираните от експертите 85 типа такива нарушавания.

Едно от най-честите премеждия, на което е належащо да се обърне съществено внимание, е обструктивната сънна апнея. Това е прекъсване на дишането по време на сън. Освен неприятното хъркане тя е потвърден рисков фактор за сърдечен случай, инсулт и захарен диабет.

Друга статистика демонстрира, че 25% от пътните злополуки са породени от заспиване на кормилото, дължащо се в огромна степен на сънна апнея или друго нарушаване на съня.

Повечето премеждия, свързани със съня, са лечими от актуалната медицина. Профилактиката и ранната диагностика са целесъобразни за отбягване на отрицателните последици от тях.

Лабораторията по Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с ново съвременно съоръжение за диагностика и проучване на съня. Специалистите по медицина на съня са едни от дребното в страната, специализирали в тази област.

Желаещите да се прегледат пациенти с посочените проблеми, могат да го създадат посредством авансово записване на тел.: 02/403 4000, 02/403 4911 и 0884 993 248.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР