Пациенти с усложнения от вирусните инфекции препълниха отделението по пулмология

...
Пациенти с усложнения от вирусните инфекции препълниха отделението по пулмология
Коментари Харесай

Пациенти с пневмонии препълниха Многопрофилната болница в Пловдив

Пациенти с затруднения от вирусните инфекции препълниха отделението по пулмология в УМБАЛ-Пловдив, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Пловдив

Началникът на отделението доктор Илияна Вълканова е направила краткотрайно искане базата да бъде увеличена с 9 кревати и те да станат 47, тъй като сега няма нито едно свободно болнично легло, а непрекъснато идват нови пациенти.

Според нея болните, които са признати за лекуване, са с бронхопневмонии и с обострена дихателна непълнота при пациенти с ХОББ /Хронична обструктивна белодробна болест/. С затруднения от респираторните болести са и астматици. Д-р Вълканова е прецизирала, че случаите почнали фрапантно да нарастват по Коледа и от този момент до момента през отделението са минали над 170 заболели на възраст от 20 до 90 година Най-засегнати са обаче пациентите в диапазона от 55 до 70 година, тъй като имат съпътстващи болести. Заболелите пролежават в отделението 5-7 дни, само че от време на време остават и по 15. В момента трима пациенти с пневмония, които са в по-тежко положение, са преведени в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване /ОАИЛ/, където са сложени на апаратна вентилация.

До момента трима са умрелите поради затруднения от съдово естество, те са над 80-годишни, е прецизирала началникът на Пулмологията.

Въпреки профилактиката пациентите са получили белодробна тромбоемболия. Всички са имали и съпътстващи болести, се показва още в известието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР