Пациенти с могат да се ваксинират срещу новата коронавирусна инфекция,

...
Пациенти с могат да се ваксинират срещу новата коронавирусна инфекция,
Коментари Харесай

Руски експерт: Пациентите с туберкулоза в неактивна фаза могат да се ваксинират срещу COVID-19

Пациенти с могат да се имунизират против новата коронавирусна зараза, само че единствено в интервал, когато болестта им не се намира в дейна фаза. Това заяви основният фтизиатър на съветското здравно ведомство Ирина Василиева, представена от ТАСС.
" Хората с туберкулоза спадат към рисковата група, само че когато болестта им е в дейна фаза. За да бъде направена имунизация, дейната туберкулоза и изразените възпалителни промени би трябвало да се доизлекуват до положение, когато интензивността стихне. След главния курс на болестта, при добра позитивна динамичност, може да бъде направена имунизацията ", акцентира Василиева, представена от. Тя взе участие в конференция, отдадена на 24 март - Световния ден за битка с туберкулозата.
 Как най-голямата белодробна болница на България беше унищожена (ВИДЕО) Как най-голямата белодробна болница на България беше унищожена (ВИДЕО)
Днес ще Ви разкажем историята на най-голямата белодробна болница на Балканите, тази в село Радунци, община Мъглиж. Тази история започв...
Туберкулозата е инфекциозно бактериално заболяване, провокирано от Mycobacteria tuberculosis, която най-често поразява белите дробове. Тя се предава по въздушно-капков път от заболели в дейна респираторна форма на болестта. По данни на Световната здравна организация туберкулозата се явява една от десетте водещи аргументи за гибел в международен мащаб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР