Пациенти с бъбречни заболявания откриха с подписка срещу намеренията за

...
Пациенти с бъбречни заболявания откриха с подписка срещу намеренията за
Коментари Харесай

Откриха подписка срещу преместването на хемодиализата в Александровска болница

Пациенти с бъбречни болести откриха с подписка против желанията за пренасяне на клиниката по хемодиализа на болница " Свети Иван Рилски " в Александровска болница. Те са алармирали институциите с писмо и тъй като още нямат формален отговор, оповестиха подготвеност за митинги.

В клиниката по хемодиализа на болница `Свети Иван Рилски " се лекуват 86 пациенти. Сред тях от 2 години е и Владимир Донов.
Владимир Донов, пациент: Имам остра бъбречна непълнота в крана фаза, което значи, че без хемодиализа 3 пъти седмично, не мога да пребивавам.
Владимир живее в региона и е удовлетворен от личния състав в клиниката. Наскоро схванал, че има концепция тя да се реалокира в Александровска болница.

Владимир Донов, пациент: Според управлението на болничното заведение отделението не е финансово преференциално Това значи, че ние не сме пациенти, които избират да ни лекуват. По-добре да ни няма.
Цената на хемодиализата в България не е повишавана от 10 години.

Доц. Ненчо Ненчев, шеф на Клиниката по хемодиализа в УМБАЛ `Св. Иван Рилски ":

Цената на една диализа е 72 евро, където на друго място няма такава цена. Разходите за медикаменти за консумативи са неща, които в последните 10 години са единствено растели нагоре.

От болничното заведение обясниха,че желали да реалокират хемодиализата, с цел да закупят нова инсталация и да трансфорат лечебното заведение във високотехнологичен център за лекуване и диагностика. Към днешна дата концепцията не стояла на дневен ред.

Доц Ненчо Ненчев, шеф на Клиниката по хемодиализа в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ": Целият личен състав с всички трябваше да се реалокират, само че доколкото знам това решение отпадна. Това щеше да бъде от изгода за болните.
Пациентите обаче са на друго мнение.

Владимир Донов, пациент: Не имам вяра това да е тъкмо по този начин, както те го споделят. Едва ли същият личен състав ще се реалокира и ще отиде там. Там не знаем какви са изискванията.
От здравното министерство оповестиха,че концепцията е обсъждана. Тя обаче няма да се осъществя, поради мненията на пациентите и работещите в клиниките по хемодиализа на двете лечебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР