Пациент със затруднено дишане лежи в МБАЛ-Асеновград повече от три

...
Пациент със затруднено дишане лежи в МБАЛ-Асеновград повече от три
Коментари Харесай

Пациент лежи 3 месеца в асеновградската болница, въпреки че клиничната пътека е изтекла отдавна

Пациент със затруднено дишане лежи в МБАЛ-Асеновград повече от три месеца, макар че клиничната пътека е изтекла от дълго време. Медиците не могат да го изпишат, защото положението му не разрешава домашно лекуване. 67-годишният мъж има тежко заболяване, поради което не може да диша независимо. Подаването на О2 до дробовете му се прави посредством инсталация съвсем непрекъснато. Подобен уред за домашна приложимост съществува, само че цената му е много висока и фамилията не може да си го разреши.
От морална позиция лекарите от МБАЛ-Асеновград не изписват пациента. Проблемът поражда от това, че липсва друго здравно звено, което да одобри тежкоболния мъж и да му обезпечи опция за долекуване. До момента поддържащата терапия на 67-годишния пациент възлиза на към 100 000 лв. и всички разноски са за сметка на асеновградската болница
Мъжът е бил признат в МБАЛ-Асеновград на 01.06.19 година с хронична дихателна непълнота. Валидността на клиничната пътека е изтекла в средата на юни и по този начин пациентът остава в болничното заведение до през днешния ден. Към момента той лежи в Отделение по анестезиология и интензивно лекуване.
„ Пациентът не може да бъде изписан, тъй като лекуването в домашни условия е извънредно скъпо и мъчно, а и също така, положението му би трябвало да се следи непрестанно “, безапелационен е шефът на МБАЛ-Асеновград лекар Иван Червенков. Той добави, че всеки ден медиците се пробват да стабилизират положението на мъжа и той още веднъж да може да диша независимо. Междувременно, по клиничната пътека, която е за период от 1о дни, здравната каса е изплатила на болничната конструкция сумата от към 1 500 лв.. Според Червенков казусът с подобен тип проблеми би могъл да се реши, в случай че бъдат основани повече приюти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР