Пациент, наричан "сгъващият се човек". най-накрая може да се изправи

...
Пациент, наричан "сгъващият се човек". най-накрая може да се изправи
Коментари Харесай

Медицинско чудо: "Сгъващият се човек" вече може да се изправя СНИМКИ

Пациент, именуван "сгъващият се човек ". най-сетне може да се изправи още веднъж след изменяща живота интервенция, която да излекува извития му тил.

Ли Хуа, от китайската провинция Хунан, е живял с лице, притиснато към коленете му, цели две десетилетия.


46-годишният е диагностициран с ankylosing spondylitis (AS) през 1991 година на 18-годишна възраст.


След серия рискови интервенции тази година, той към този момент може изцяло да се изправя. Това се случва за първи път от 28-години в живота му.


Докторите, лекували Хуа, който преди интервенцията едвам се хранеше и пиеше, се надяват, че той към този момент ще може да върви без помощни средства до три месеца.


Състоянието на Хуа се е влошило през последните пет години. Прегънат, растежът му бил единствено 90 сантиметра, поради огънатия му гръбнак.

През май тази година фамилията на Хуа се срещнало с професор Тао Хуирен, началник на хиругията и ортопедията в Университетската болница в Шънджън.

Професор Хуирен към този момент бил лекувал "сгъващи се " пациенти с сходни гръбначни недъзи, само че не и толкоз сериозен случай.

"Никога нямаше да се оправя, в случай че не беше доктор Тао. Той е моят избавител. По-благодарен съм повече единствено на майка си ", споделя Ли.


Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР