Пациент, който е един от най-тежките случаи в Отделението по

...
Пациент, който е един от най-тежките случаи в Отделението по
Коментари Харесай

Сложен случай: Пациент благодари на диализата в УМБАЛ-Бургас за своя юбилей

Пациент , който е един от най-тежките случаи в Отделението по хемодиализа в УМБАЛ-Бургас , е отбелязал с признателност юбилея си . На 70-годишнината си Васил Стоименов признава, че е нямал да дочака този ден без помощта на експертите в бургаската болница и точната им диагноза . Той е признателен, че през днешния ден е стигнал до болничното заведение със личните си крайници , защото до неотдавна се е придвижвал с инвалидна количка.

„ Поднасям своите специфични благодарности както на доктор Лорис Мануелян, по този начин и на доктор Иван Казмин, специалист-ревматолог. Попаднах в болничното заведение преди повече от година, по неотложност. Получих сериозна рецесия с виене на свят и комплицираност. Наложи се незабавна диализа. Впоследствие се оказа, че нямам единствено бъбречен проблем, а рядко автоимунно заболяване. Получих точна диагноза, която след това се удостовери и в София “ , споделя Васил .

„ Васил е сборен облик на множеството от нашите пациенти. При нас идват случаи с затруднения, с други болести. Завръщат се и остарели пациенти, които са посещавали частни диализи. Причината е, че единствено тук можем да правим консултация с други експерти без да се постанова хората да търсят направление от джипито, или да заплащат. Можем и да хоспитализираме пациента незабавно, в случай че се постанова “ , разяснява доктор Лорис Мануелян , завеждащ Отделението по хемодиализа.

Увеличава се и броят на осъществяваните процедури , като към този момент стигат до 500 на месец . Единствено в УМБАЛ-Бургас се правят диализи по неотложност , както и обезпечаване на съдов достъп.

Отделението е било ремонтирано и наподобява прелестно и уютно за пациентите, принудени да прекарват часове в него. По стените висят енергийни картини , рисувани и подарени от бургаската художничка и поетеса Нели Драгиева .

Д-р Лорис Мануелян с дарените картини. Снимка: УМБАЛ-Бургас

Те носят мощни послания и авторката им има вяра, че изкуството й ще донесе здраве, мощ и успокоение както на пациентите, по този начин и на медиците, които одобриха дарението с признателност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР