Патрулният противоподводен самолет Посейдон“ от ВМС на САЩ извърши многочасови

...
Патрулният противоподводен самолет Посейдон“ от ВМС на САЩ извърши многочасови
Коментари Харесай

US разузнавателни самолети са търсели руски подводници в Северния Атлантик

Патрулният противоподводен аероплан „ Посейдон “ от Военноморски сили на Съединени американски щати извърши многочасови полети над регионите на Северния Атлантически океан, където евентуално се организират огромни съветски учения с присъединяване на подводници. Това съгласно организация „ Интерфакс “ следва от данните за мониторинг на западните авиационни запаси, написа съветският вестник “Независимая газета “ в материал, показан без редакторска интервенция.

Според отчети в оперативното наблюдаване са взели участие два американски военноморски самолета „ Посейдон “. Самолет, изхвърчал от въздушната база Лажес на Азорските острови, е летял в продължение на часове на юг от защитната линия за подводница в Северния Атлантически океан сред Гренландия, Исландия и Обединеното кралство (GIUK), в която се намира SOSUS (Система за звукова локация), осведоми " Фокус ".

В края на октомври норвежката телевизионна компания NRK, базирайки се на източници във военното разузнаване, заяви, че 10 съветски подводници, в това число осем нуклеарни подводници, вземат участие в интервенции в Северния Атлантически океан, задачата на които е била да се тренира пробив на отбранителни линии на НАТО по линията GIUK и затулен метод към източното крайбрежие на Съединени американски щати.

„ В интервенцията вземат участие до 10 съветски подводници. Осем от тях са атомни. Задачата на част от подводниците е да стигнат до Атлантическия океан, доколкото е допустимо, без да бъдат открити, оповестява телевизионният канал, като цитира информация от норвежко разузнаване. „ Голяма част от подводниците на Северния флот на Русия през последната седмица се пробваха неусетно да изоставен базите си на полуостров Кола в Баренцово и Норвежко море “, твърди норвежката телевизионна компания NRK в края на октомври.

Между другото, в случай че се има вяра на формалните данни, през днешния ден Северният флот има към две дузини подводни кораби с атомна сила и единствено пет дизелови подводници. Да си представим, че половината от тях са отишли в Атлантическия океан е повече от мъчно.

Съдейки по маршрутите на полетите на Военноморски сили на Съединени американски щати, съветските подводници, напуснали базите на Северния флот на Русия, минавайки около тази линия, към този момент работят на юг. Преди това полетите на НАТО се правиха основно над Норвежко море на север от системата на НАТО против подводниците в Северния Атлантически океан.

Полети на военни самолети на НАТО над образователната зона на съветските подводници, почнали в края на октомври, се правят съвсем всекидневно. Освен Военноморски сили на Съединени американски щати, в интервенцията вземат участие патрулни самолети на норвежките, канадските и френските военновъздушни сили. За тази цел се употребяват въздушни бази „ Кефлавик “ в Исландия, „ Андьоя “ в Северна Норвегия, както и „ Лажес “ на Азорските острови.

„ Русия желае да покаже, че са в положение да се приближи до Съединени американски щати. Те желаят да тестват способността на Запада да ги открие и да ревизират ответната реакция ", съгласно източници в разузнаването на Норвегия. Според тях употребата на съветските подводници, проектирана за 60 дни, е почнала в моретата Баренцово и Норвежко на 20 октомври.

Междувременно през октомври осведомен източник заяви на „ Интерфакс “, че съветските подводници са достигнали моретата Баренцово и Норвежко като част от плануваното обучение. " Руските военни организират планувани бойни оперативни подготвителни действия ", сподели източникът. " В известието на норвежката телевизионна компания NRK има доста измислици ", съобщи източникът тогава.

Да, апропо, към момента няма известия, че разследващите самолети на Военноморски сили на Съединени американски щати, както и системата за наблюдаване SOSUS са разкрили съветски подводници (два месеца след " пробива на Русия в Атлантика " ). Или руснаците в действителност ловко се „ маскират “ под вода, или от тях няма и помен в Атлантическия океан. И в случай че има там съветски подводници, то те не са в такова количество. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР