Патрулният кораб на американския флот Firebolt е произвел предупредителни изстрели,

...
Патрулният кораб на американския флот Firebolt е произвел предупредителни изстрели,
Коментари Харесай

Нов инцидент в Персийския залив: US кораб стреля предупредително срещу ирански катери

Патрулният транспортен съд на американския флот Firebolt е създал предупредителни изстрели, когато катерите на иранския Корпус на стражите на ислямската гражданска война (КСИР) са се доближили към него в Персийския залив. Това се показва в изказване, оповестено във вторник от, предава.

„ На 26 април три катера на КСИР се приближиха до американски военни кораби в интернационалните води в северната част на Персийския залив. Лодките бързо се приближиха до патрулния транспортен съд на Военноморски сили Firebolt и патрулния транспортен съд на американската брегова защита Baranoff с незнайни планове “, се отбелязва в текста. „ Американските кораби организираха интервенции за обезпечаване на сигурността по море в интернационалните води “.



Според подадената информация, екипажите на няколко пъти са предизвестили по високоговорителите иранските катери да спрат маневрите. „ След това екипажът на Firebolt изстреля няколко предупредителни изстрела и лодките се прибраха на безвредно разстояние “, се споделя в известието.



Според американската страна през цялото това време е била поддържана връзка с иранските военни и са предприемани ограничения „ за понижаване на риска от неверни калкулации, конфликт и ескалация “. „ Командирите на [екипажа] резервират неотменното право на самоотбрана “, се акцентира в текста.

Както заяви в понеделник The Wall Street Journal, базирайки се на източници от американските Военноморски сили, -->. Според версията на военните, три бързоходни бойни катера и поддържащ транспортен съд в продължение на три часа съпровождат два американски кораба, патрулиращи в интернационалните води в южната част на залива.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР