Патрулният автомобил, движил се успоредно с Поршето на Димитър Любенов

...
Патрулният автомобил, движил се успоредно с Поршето на Димитър Любенов
Коментари Харесай

Полицейският ескорт на Димитър Любенов избягал на заден ход от катастрофата

Патрулният автомобил, движил се паралелно с Поршето на Димитър Любенов в нощта на случая, е развил скорост от близо 100 км/ч, без пуснати сигнали светлини и при ограничаване от 80 км/ч в този пътен сектор на Околовръстния път. Това излиза наяве от инспекция, предоставена от Софийската градска прокуратура на дирекция Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи. В резултат на нея бяха събрани данни от записи от камери на шосето, сподели пред Българска телеграфна агенция представителят на градската прокуратура Десислава Петрова.

Катастрофата стана на 25 септември на Околовръстния път на София. При случая почина един човек, а двама бяха ранени.

Петрова уточни, че колата на Министерство на вътрешните работи се е движила в локалното платно. Виждайки удара, за който Любенов е упрекнат, патрулният автомобил стопира и се връща на заден ход към един километър. Това се открива от GPS-a на колата на Министерство на вътрешните работи, сподели още Петрова.

По думите ѝ незабавно по-късно същият патрулен автомобил се връща на мястото на злополуката, само че не по своя самодейност, а тъй като към този момент е подаден сигнал от очевидци на случая. Въпросният автомобил на Министерство на вътрешните работи е бил засечен като най-близко намиращ се и по тази причина е изпратен там. Петрова уточни, че малко по-късно и втора кола на Министерство на вътрешните работи идва на мястото на случая, само че към момента се обяснява наличието на чиновниците на вътрешното ведомство.
От записи от разнообразни камери преди случая се вижда по какъв начин патрулният автомобил с полицейски чиновници се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил демонстрира, че е имало прекъсване за към 3 минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение, сподели още Десислава Петрова.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР