Патрулираща в Белфаст полицейска кола беше нападната с граната тази

...
Патрулираща в Белфаст полицейска кола беше нападната с граната тази
Коментари Харесай

Британски полицаи бяха нападнати с граната в Северна Ирландия

Патрулираща в Белфаст полицейска кола беше нападната с граната тази нощ, заяви северноирландската полиция, представена от Франс прес.

Няма ранени при нападението, осъществено малко след 2 часа сутринта локално време (2 ч. по Гринуич). Полицейският " Ленд роувър " не е понесъл вреди.

Полицията е разкрила на местопроизшествието хипотетични осколки от граната. Днес на мястото се правят подробни претърсвания, с цел да се подсигурява неналичието на рискови предмети.

Полицията счита, че без подозрение става дума за опит за ликвидиране или причиняване на тежки пострадвания на нейни чиновници и насочва апел към възможни очевидци да се свържат с нея.

Инцидентът стана броени дни преди английските избори, планувани за 12 декември. Основна тематика на тях е Брекзитът, който е изключително сензитивна тематика в английската провинция Северна Ирландия, отбелязва Агенция Франс Прес. Агенцията напомня, че конфликтите сред локалните националисти и юнионистите продължиха три десетилетия, отнемайки живота на 3500 души. Конфликтът завърши едвам през 1998 година със съглашението от Разпети петък, което откри делба на изпълнителната власт и отворена граница с Ирландия, чието опазване беше основен въпрос по време на договарянията за Брекзита.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР