Патрули по двама души - възможно най-вежливите. Те всички сте

...
Патрули по двама души - възможно най-вежливите. Те всички сте
Коментари Харесай

Цитат на деня: До болниците сложете възможно най-вежливите полицаи

" Патрули по двама души - допустимо най-вежливите. Те всички сте вежливи, само че най-вежливи, да обяснят, да кажат най-човешки, не да се репчат и да бутат хората, и да викат. Не че го вършиме, само че остарялата милиция го правеше. "

Тази директива даде министър председателят Бойко Борисов към Министерство на вътрешните работи по време на изключителното съвещание на държавното управление в неделя (8 март), откакто бяха доказани четири случая на ковид в България. На него бяха обсъждани ограничения и гласувани решения, свързани със ситуцията.

Борисов изиска полицейски патрул до болничните заведения, с цел да оказват помощ с тези, които идват да посетят пациентите и в други обстановки. " Като дойдат да ги поздравят и ревизират, да викнат дежурния доктор...Внимание, поставяте се на мястото на хората в това състояние. Идват и желаят да си видят роднините, да им махнат през прозореца. "

Тъй като съвещанието мина в разискване и решение на някои ограничения в придвижване - към момента не е ясно дали това важи за всички градове и за кои болнични заведения.

" Банкетите за 8 март какво са, като почнат да танцуват - едва ли от два метра ще танцуват, по тази причина ги умоляваме...Снощи в 1 часа като минах - цяла София беше - групи, групи и не бяха разтревожени. Но по-добре да са радостни и витални ", разяснява още Борисов, който няколко пъти повтори, че разчита на дисциплината на българите да съблюдават ограниченията.

" Коронавирусът не сортира. И аз през вчерашния ден направих огромна нелепост, но нямаше ковид и ние подценявахме ...На трети март отменихме, само че никой не съблюдава. И аз през вчерашния ден се натиках измежду 10 000 души се прегръщах и целувах, тъй че...Важи за всички, от през днешния ден нататък да даваме персонален образец по какъв начин се прави...С маска към този момент при мен ", сподели министър председателят.

Всички вести по тематиката четете в действително време тук.
Съвети по какъв начин да се предпазите - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (251)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР