Патрулен кораб на американския военноморски флот е изстрелял предупредителни изстрели

...
Патрулен кораб на американския военноморски флот е изстрелял предупредителни изстрели
Коментари Харесай

Американски кораб стреля предупредително срещу ирански съд

Патрулен транспортен съд на американския военноморски флот е изстрелял предупредителни изстрели поради идващ ирански транспортен съд в Персийския залив, предава news.bg.

Корабът е бил на Революционната армия на Иран и се е доближил на разстояние от към 140 метра до патрулния транспортен съд на Съединени американски щати. Инцидентът е станал през нощта, към 3 часа локално време.

„ Франс прес " оповестява, че корабът се е движел с висока скорост и не е реагирал на никакви сигнали, а екипажът на американския патрулен корабът не е имал избор с изключение на да изстреля предупредителните изстрели. След като американският транспортен съд изстрелял предупредителните изстрели, иранският транспортен съд е спрял.

Това не е първия път, в който американски военни кораби алармират кораби на Революционната армия на Иран в Персийския залив. Припомняме, в края на месец април американски унищожител също стреля със сигнално оръжие към ирански кораб в Персийския залив.

В началото на месец март кораби на иранската Революционна армия се приближиха до американски транспортен съд в Ормузкия пролив, принуждавайки го да промени посоката си. През януари унищожител от американския военноморски флот се наложи да изстреля предупредителни изстрели на четири плавателни съда от ирански генезис.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР