Патрулен кораб на американския флот Firebolt изстреля предупредителни изстрели, когато

...
Патрулен кораб на американския флот Firebolt изстреля предупредителни изстрели, когато
Коментари Харесай

Кораб на САЩ стреля предупредително към катери на Иран

Патрулен транспортен съд на американския флот Firebolt изстреля предупредителни изстрели , когато катери на Иранската армия се доближават към него в Персийския залив . Това се показва в изказване на Военноморски сили на Съединени американски щати, представено от ТАСС.

" На 26 април три катера на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война се сближиха с американски военни кораби в интернационалните води в северната част на Персийския залив. Катерите бързо се приближиха до патрулния транспортен съд на Военноморски сили Firebolt и патрулния транспортен съд н а американската брегова защита Baranoff с незнайни планове . Американските кораби организираха интервенции за обезпечаване на сигурност в интернационалните води. "

Според военноморските сили екипажите са призовавали иранските катери няколко пъти да спрат маневри по високоговорители. " След това екипажът на Firebolt изстреля няколко предупредителни изстрела и катерите се отдръпнаха на безвредно разстояние ", се споделя в известието.

Според американската страна през цялото това време се поддържа връзка с иранските военни и се вземат ограничения " за понижаване на риска от неверни калкулации, конфликт и ескалация ".

" Командирите резервират неотменното право на самоотбрана ", добавя Военноморски сили ма Съединени американски щати.

Преди този случай Съединени американски щати желаеха деескалация на морското напрежение с Иран , за да избегнат бъдещи неверни калкулации , излиза наяве от брифинг на представителя на Пентагона Джон Кирби.

Той е помолен да разяснява известия, че на 2 април катери на Иран са обкръжили два кораба на американската брегова защита в Персийския залив. " Очевидно желаеме да забележим деескалация на напрежението. Не желаеме неверни калкулации ", сподели Кирби.

" Несигурните и непрофесионални действия на иранската армия в морето не са нищо ново . Това е непрекъснат проблем отдавна. Не виждаме същото държание от иранските военноморски сили. Това са основно IRGC и нормално дребните им лодки. Това продължава да провокира безпокойствие. И това, несъмнено, както казахме, усилва възможностите за неточност , която, мисля, няма да е от изгода за никого в тази част на света ", сподели представителят на Пентагона.

Брифингът е преди да стане известно , че патрулният транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати Firebolt е изстрелял предупредителни изстрели по ирански катери.
 Революционната армия на Иран откри подземна ракетна база в Персийския залив
Революционната армия на Иран откри подземна ракетна база в Персийския залив

Мястото въз основата се пази в тайна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР