Патронажната грижа, с помощта на която близо 43 000 възрастни

...
Патронажната грижа, с помощта на която близо 43 000 възрастни
Коментари Харесай

Патронажната грижа продължава и през 2021 г.

Патронажната грижа, благодарение на която близо 43 000 възрастни и хора под карантина получават доставки на храна и медикаменти в домовете си, ще продължи и през идната година. Новата опция за общините е по програмата „ Патронажна грижа+ “ по Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ с спомагателен запас от 85 млн. лева, обезпечени от механизма на Европейската комисия REACT EU.

Екипите на патронажa ще продължат да вършат доставки до домовете на нуждаещите се, като храната и медикаментите се закупуват с техни средства. Освен това чиновниците могат да правят някои неотложни административни услуги или да заплащат битови сметки вместо тях. Ако в дома на възрастен човек се счупи чешмата или изгори крушка и той не може да я смени самичък, екипите могат да закупят нужните консумативи и да ги подменят.

Помощ може да се окаже и на хората, които не могат да почистят снега пред къщите си сами. Сред чиновниците на патронажа има и медицински лица, които могат да мерят кръвното или да наблюдават графика за медикаментите на потребителите. Ако включените в услугата имат потребност от психическа поддръжка или консултиране, такива също ще им бъдат обезпечени.

Като част от интервенция „ Патронажна грижа+ “ общините ще могат да подкрепят обществените си услуги с в допълнение финансиране за застраховане сигурността и здравословната среда за потребителите и обществените служащи. Ще се финансират действия като обезпечаване на персонални защитни средства, стерилизация на постройките на услугите, тестване на личния състав и потребителите, преустрояване на пространства за делене или уединяване на инфектирани консуматори, обезпечаване на компютри, таблети, телефони и други, както и в допълнение възнаграждение на личния състав за ексклузивен труд.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР