Патрис Евра сподели, че кариерата му в Манчестър Юнайтед е

...
Патрис Евра сподели, че кариерата му в Манчестър Юнайтед е
Коментари Харесай

Патрис Евра: В Юнайтед беше като ваканция в сравнение с Юве

Патрис Евра показа, че кариерата му в Манчестър Юнайтед е била като „ ваканция” спрямо тази в Ювентус. Френският защитник записа съвсем 400 мача за „ алените дяволи” сред 2006-а и 2014-а година, печелейки пет трофеи на Англия и една Шампионска лига.

Вече „ пенсионираният” десен бек изкара два сезона в Ювентус, след което пристигна време за края на кариерата му.
„ Да, имаше разлика. Спечелих доста с Ман Юнайтед, само че не ме е боязън да кажа, че там ми беше като почивка за разлика от Ювентус”.

„ Начинът, по който се работи, тренировките, които са два дни преди мача. Тренирахме и в деня на мача. Контролира се всичко и те карат да се учиш, учиш, учиш, и то непрекъснато. Ювентус беше едно от най-големите провокации в кариерата ми и съм горделив, че играх там близо три години”, разяснява Евра пред Sky Sports.

„ ДНК-то на Юве е да се работи крепко. Във всеки мач ме караха да търча по 12 километра. Понякога ми се струваше невероятно, тъй като ние владеехме топката прекомерно доста. Случваше се да са 9 километра, от време на време 10, а два дни по-късно на подготовка върших по 12 километра, а те ме караха да търча още 2-3.

Тренировките са по-тежки от мачовете. Някои споделят, че се играе елементарно в Италия, само че тъй като не са упражнявали – беше потрес за мен”, добави Патрис Евра.

Френският състезател завоюва два пъти купата и стигна до финала на Шампионската лига в 82-та си мача за „ бианконерите”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР