Патрис Бержерон вкара гол и подаде за още два при

...
Патрис Бержерон вкара гол и подаде за още два при
Коментари Харесай

Бостън оглави Изтока с победа в директния мач срещу Тампа Бей

Патрис Бержерон вкара гол и подаде за още два при успеха на Бостън с 4:2 над Тампа Бей в пряк конфликт за първото място в Атлантическата дивизия и Източната конференция. Мечоците са с точка повече и мач по-малко от Светкавиците, като шест дуела преди края на сезона заемат първи сийд при възможен противник в плейофите Ню Джърси.

Тим Шалер и Давид Пастърнак се разписаха през 32 секунди в последната минута на първата четвъртина, а Брад Марчанд добави гол на празна мрежа 56 секунди преди финалната сирена. Тори Крюг записа две асистенции, Пастърнак също направи голов пас, а Туука Раск избави 26 удара на вратата на Бостън, който е с четири точки зад водача на запад Нешвил.

Джей Ти Милър вкара гол при числено преимущество за Тампа Бей във втората третина, а Виктор Хедман се разписа един път в последната част. Андрей Василевски пък отрази 26 удара на вратата на Светкавиците, които изгубиха три следващи мача и са 0-3 в серията им против Мечоците.



Сидни Кросби вкара с добавка на личния си удар 19 секунди след началото на продължението и Питсбърг победи с 4:3 Ню Джърси в различен мач от НХЛ. По този метод първенците завоюваха за първи път в серията от четири дуела против Дяволите и ги оставиха единствено на три точки пред деветия в класирането на Източната конференция Флорида. Пантерите са и с мач по-малко.

Крис Летанг пресече пас на Тейлър Хол в зоната на Питсбърг в първите секунди на продължението и подаде на летящия към съперниковата врата Кросби. Канадският национал уцели щангата с първия си изстрел, само че улови шайбата с ръка, смъкна я и я вкара в мрежата на Ню Джърси - прелестен метод да означи и началото на бейзболния сезон в Съединени американски щати.

Кросби има голове в последните пет мача на Питсбърг, в това число един сходен против Монреал в сряда. Тогава той по-скоро жонглира с шайбата върху стика си, а след днешния му гол Пингвините поведоха с точка на Кълъмбъс в конкуренцията за второто място в Столичната дивизия и домакинско преимущество в плейофите.

Конър Шийри, Летанг и Патрик Хорнквист също се разписаха за Питсбърг, а Мат Мъри избави 28 удара. Кайл Палмиери, Хол и Блейк Колман бяха точни за Дяволите, които влязоха в мача в серия от три следващи победи. Кийт Кинкайд пък избави 31 удара и загуби едвам за четвърти път от последните си 16 появи на леда.



Нешвил надделя с 5:3 Сан Хосе, откакто Райъл Елис вкара надвит гол 9:54 минути преди края на третата част и по този метод Хищниците сложиха клубен връх със 111 точки в границите на един сезон. Това е и 50-а победа за вицешампионите, които през тази година най-вероятно ще влязат в плейофите с трофея на президента и домакинско преимущество.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР