Патриотизмът никога не е бил толкова романтичен - това е

...
Патриотизмът никога не е бил толкова романтичен - това е
Коментари Харесай

Кликнете надясно: Приложение за срещи, но само за патриоти работи във Франция

" Патриотизмът в никакъв случай не е бил толкоз сантиментален " - това е мотото на " Десницата в сърцето ", първата във Франция платформа за запознанства на дяснонастроени гласоподаватели, които желаят да срещнат половинката си онлайн и да стартират романс с сходни на тях " патриоти ".

Името може да се преведе от френски като " Право в сърцето ", само че и като " Десницата в сърцето ". Това е платформа за запознанства на самотни " патриотично " настроени хора.

Платформата е основана от Стефани и Йоан Павер - той е крайнодесен инфлуенсър, който популяризира " западните полезности ". Платформата стартира да работи за десктоп при започване на юни, само че към този момент има и мобилна версия. Целта на платформата е да " свързва дами и мъже, които са горди със страната си и споделят един и същи полезности ".

Какви са тези полезности? Защита на Франция и нейните християнски корени, настояват основателите на платформата.

" Образование, просвета или вяра, нашите корени са постоянни пътеводни фарове, които ни водят по пътя на живота в едно раздробено и нездравословно общество ", пишат те.



За Сесил Симънс, откривател в Института за стратегически разговор - интернационален мозъчен концерн, който проучва и дава отговори на екстремизма, омразата и поляризацията, платформата в действителност се отнася до " запазването на идентичността ".

" За мен това е стимулирано от желанието да се изключат другите. В приложението се загатва за деца. Съществува концепцията, имплицитно, че хората ще се срещат и ще имат бели деца ", споделя Симънс пред Euronews.

Платформата е стимулирана от безпокойствие по отношение на по този начин наречената от тях " расова замяна " - не загатва неща като теорията на конспирацията за „ Голямата замяна ", само че е изцяло обзета от тип фаталистко безпокойствие. Платформата назовава своите консуматори " пазачи и бранители на нашето цивилизационно благосъстояние " и назовава себе си тяхното " огромно семейство ".

Въпреки че " Десницата в сърцето " твърди, че не е обвързвана с съответна политическа партия, уеб сайтът беше промотиран от Брюно Атал, полицейски синдикалист, който се яви на парламентарните избори през 2022-ра година с партията Реконкиста на крайнодесния Ерик Земур и от Патрик Либрешт, шеф на Института за обществени, стопански и политически науки, учреден от крайнодясната лидерка Марион Марешал Льо Пен.

Euronews се свързва с Droite au Coeur за коментар, преди обявата на този материал.

Когато си основават профил, потребителите би трябвало да дават информация за техния етнически генезис, фамилно състояние и изповедание.Трябва също да посочат интереса си към една или две партии от лист, в който попадат крайнодесни партии включително " Реконкиста " на Ерик Земур, " Национален общ брой " на Марин Льо Пен, " Патриотите " на Флориан Филипо, " Народно-републикански съюз " на Франсоа Аселино, " Стани,Франция! " на Никола Дюпон-Енян и " Републиканците " на Ерик Сиоти.

Преди всичко, потребителите би трябвало да отговорят какъв брой значима е за тях религията, дали пушат или не и дали имат или желаят деца. Също по този начин те би трябвало да обяснят на другите дали желаят краткосрочна или дълготрайна връзка или са подготвени да чакат и да видят какво ще се случи.

Няма подозрение, че потребителите на платформата одобряват нейната философия.

" Най-накрая ще намеря жена-патриот ", написа 29-годишен парижанин в профила си.

" В търсене на жена, с която да изградя бъдеще и да се съпротивлявам на декадентството и мъката на Запада ", написа 34 годишен.

26-годишен мъж разказва себе си в приложението като " бял мъж, хетеросексуален, християнин ", добавяйки саркастично, че е " повода за злините по света ".

Друг споделя, че " воден от Бог и устрема към по-добър свят ", търси жена, " която ще ме следва, с цел да избягаме от този леден и безплоден свят ".

Друг консуматор се показва в приложението с различен подигравателен слоган " Бъдещ " расистки " чичо търси бъдеща " расистка " вуйна ".

34 годишна жена, " отдадена на обичайните полезности " и горда с наследството си търси сродна душа, която да споделя нейните " консервативни възгледи " за " създаване на устойчиво бъдеще на основата на нашата нация ".

Тази жена може да бъде разказана като " tradwife ", идея, родена в крайнодесните американски кръгове, която съставлява главно " сантиментална версия на домакинята от 50-те години на 20 -ти век ", споделя Симънс.

Това е " поощряване на връщането към обичайните функции на половете ", където дамите са фокусирани върху семейството и майчинството.

За Симънс, " Десницата в сърцето " е стеснителен знак по какъв начин крайната десница е станала от ден на ден транснационална, с доста от концепциите, идващи от Съединени американски щати в Европа. Приложения за запознанства на крайнодесни към този момент са постоянно срещани в Съединените щати, като Righter, чийто създател Кристи Едуардс Лоутън твърди че консерваторите имат " по-добър секс " от либералите, както и платформата The Right Stuff, основана от съветниците на Доналд Тръмп.

" Това, което виждаме в Съединените щати, е повишаването на нови пространства за социализация, която е прекомерно идеологически стимулирана. Приложенията за запознанства и пространствата единствено за крайнодесни са част от тази идея ", споделя Симънс.

Симънс споделя,че лансирането на платформа за запознанства единствено за крайнодесни е обезпокоително, тъй като демонстрира " по какъв начин крайната десница е придобила нови принадлежности и е основала нови пространства за разпространяване на своите хрумвания и за контакт с новоприети ".

По създание крайната десница се трансформира в мейнстрийм във Франция, споделя Симънс, и " Десницата в сърцето " демонстрира това.

„ Традиционно крайнодесните пространства са много селективни. Приложението е нещо като предпочитание за демократизиране на крайнодесни хрумвания. Технически, приложението е отворено за всеки за дълго време, достъпът до крайнодесни кръгове беше много ограничен; те имат по-малка публика ", сподели Симънс.

" Десницата в сърцето " въпреки това, е за всички: стига да сте по този начин нареченият „ родолюбец ", това е.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР