Патриотите сезираха главния прокурор Сотир Цацаров срещу ДОСТ. Това обяви

...
Патриотите сезираха главния прокурор Сотир Цацаров срещу ДОСТ. Това обяви
Коментари Харесай

Патриотите сезираха прокуратурата за „турското малцинство“ на Местан

Патриотите сезираха основния прокурор Сотир Цацаров против ДОСТ. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание националният представител от ПГ на „ Обединени патриоти ” Юлиан Ангелов.

„Сигналът е по отношение на това, че господин Лютви Местан и партия ДОСТ предявиха искания към българската страна за признание на турско малцинство в България, което е срещу Конституцията и законите на страната“, изясни той.

„Считаме, че има задоволително текстове в Наказателния кодекс, по които може да бъде измамен Местан и други политици от неговата партия. С тези изявления те разделят обществото и българските жители на породист, набожен или различен етнически генезис, което е неприемливо ”, съобщи Ангелов.

Надяваме се българската прокуратура да вземе ограничения и да направи по този начин, че потвърди всички неща, които са социална загадка към този момент – за кого работи Местан и партия ДОСТ. И тази партия да се забрани в България, както и хората, които обслужват непознати национални и държавни ползи, да бъдат преследвани от закона, уточни още националният представител.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР