Патриотите от ВМРО ще внесат сигнал до главния прокурор срещу

...
Патриотите от ВМРО ще внесат сигнал до главния прокурор срещу
Коментари Харесай

Патриотите от ВМРО дават на прокурор ДОСТ за антидържавна дейност

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация ще внесат сигнал до основния прокурор против партия ДОСТ поради антидържавна активност.   Това стана ясно от изказване на българския представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Ангел Джамбазки. Искането за признание на каквото и да е малцинство на българска територия е неприемливо и противоконституционно, категоричен e Джамбазки.

Реакцията на войводите идва в отговор на декларация и последвало изявление на Лютви Местан, в което той непосредствено прикани Конституцията на България да се промени по този начин, че да признае национално турско малцинство. От ДОСТ дори оповестиха, че ще започват подписка в поддръжка на това тяхно искане.

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация няма да позволен сходни антидържавни дейности и още през днешния ден ще изискат основния прокурор Сотир Цацаров да предприеме нужните дейности в отбрана на държавността, териториалната целокупност и единството на българската нация.

Това не е първия сигнал на Вътрешна македонска революционна организация против сходни провокации на протурската партия ДОСТ. Припомняме също, че страната към този момент реагира като съдът приключи регистрацията на съдружие с нестопанска цел „ Асоциация Бату платформ “, което подари 100 000 евро на партия ДОСТ по време на предизборната акция.

Миналата седмица от местната конструкция на Вътрешна македонска революционна организация в гр. Шумен излязоха с позиция против настояването на ДОСТ за признание на турското малцинство. От регионалното управление на Вътрешна македонска революционна организация пишат, че евентуално решението на ДОСТ е взето като популистки акт, целящ да сплоти избрани групи от българското общество преди изборите за Европейски парламент и като самобитна имитация на държавното управление в Анкара след окончателното преустановяване на договарянията сред Европейския съюз и Република Турция.

Всякакви опити за въздействие на непознати страни в българския политически живот са неприемливи и би трябвало да бъдат прекратявани неотложно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР