Патриотите искат 50% по-малък налог за автомобили с АГУЗаконът за

...
Патриотите искат 50% по-малък налог за автомобили с АГУЗаконът за
Коментари Харесай

По-нисък данък за коли с газови уредби?

" Патриотите " желаят 50% по-малък данък за коли с АГУ

Законът за локалните налози и такси може да дефинира нов, по-нисък данък за колите с газови уредби, фабрично или в допълнение инсталирани. Това ще стане факт, в случай че се одобряват предложенията, които готви парламентарната група на Обединените патриоти. 

Идеята е да се оформи изключение от по-високия налог за по-старите коли – притежателите им да заплащат с 50% по-нисък данък, в случай че става въпрос за транспортни средства с маса под 3,5 тона, които обаче имат газова уредба. 

„ Патриотите ” имаха такава концепция и при последните промени на закона, само че тя беше отхвърлена с нелогичния мотив, че даже и да има такава уредба в колата, няма гаранция, че тя се употребява. Изключението за колите с АГУ се базира на обстоятелството, че те са измежду най-скромните замърсители на околната среда, както и че потреблението на газовите уредби е стопански по-изгодно от карането единствено на бензин. 

Тепърва следва да стане явен срокът, в който тази корекция на ремонтирания преди месец Закон за локалните налози и такси, ще бъде импортирана за разискване и гласоподаване в Народното събрание. / automedia.investor.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР