Патриотичният фронт излезе с остра декларация след случай на побой

...
Патриотичният фронт излезе с остра декларация след случай на побой
Коментари Харесай

Патриотите с остра декларация до властите в Киев заради безчинствата срещу българите в Украйна

Патриотичният фронт излезе с остра декларация след случай на побой над представител на българската общественост в Украйна, нанесен му от украински националисти.

Василий Кащи е общински консултант в Белгород и е дал своя вот против отдаването на имот за строителство на православна черква на непризната от никого Украинска патриаршия. Заради това той е бил обичай, залят с багра и изхвърлен в кофа за отпадък от група деятели от една от локалните ръководещи партии.

" Не за първи път българското малцинство в Украйна е подложено на гнет от страна на крайнодесни представители на укаринската политика. Ние настояваме българското посолство в Украйна, Министерство на външните работи и парламентарните групи ясно и изрично да осъдят това нахлуване над Василий Кащи, с цел да може страната да отбрани представителите на българската общественост в Украйна ", настоя Ангелов и посочи, че те са сред половин милион и 800 хиляди души.

По думите му през последните години се следи, че избрани сили се пробват да въвлекат българската общественост във вътрешните и външни проблеми на Украйна и да я трансфорат в изкупителна жертва, написа Dnes.bg.

Ангелов напомни и обругаването на български монумент в навечерието на 3 март с надписи, които гласят българите да си хващат багажа и да отпътуват за България.

" Време е в действителност да предложим метод, по който малцинствата да бъдат предпазени. Държавата да покаже, че не може да се съгласи с сходно отнасяне на българите в чужбина. Ние би трябвало да създадем по този начин, че българските общности, където и да било по света, да не бъдат нападани, бити и обиждани за това, че са българи ", прикани Юлиан Ангелов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР