Патрик Муратоглу заяви, че е бил много изненадан от решението

...
Патрик Муратоглу заяви, че е бил много изненадан от решението
Коментари Харесай

Муратоглу: Бях много изненадан от решението на Уимбълдън


Патрик Муратоглу съобщи, че е бил доста сюрпризиран от решението на Уимбълдън да не допусне тенисисти от Русия и Беларус на тазгодишното издание на шампионата. Причината за него е нашествието на Русия в Украйна и поддръжката за нея от страна на Беларус. От английската федерация оповестиха също, че възбраната ще важи освен за Шампионата, а за всички шампионати на територията на Англия. ATP и WTA показаха несъгласието си с подхванатата мярка , а Муратоглу стана следващата известна персона от света на тениса след Новак Джокович и Андрей Рубльов , която се изрече отрицателно за решението на Шампионата.

„Решението на Уимбълдън да не допусне играчи от Русия и Беларус беше доста изненадващо за мен. Трябва да оставим политиката на политиците. Сигурен съм, че всички са срещу тази война, в това число тенисистите от Русия и Беларус. Разбирам позицията на украинските играчи, тъй като военните дейности се водят в тяхната татковина. Те имат фамилии и другари, които са починали или живеят в непрекъснат боязън. Разбираемо е те да желаят допустимо най-тежките наказания за съветските и белоруските тенисисти“ – разяснява френският експерт пред Tennis Majors.

Муратоглу напомня, че доста тенисисти от Русия и Беларус, отпред с Даниил Медведев и Виктория Азаренка, се оповестиха твърдо срещу войната и не трябва да бъдат наказвани поради дейностите на своите държавни управления. „Трябва да се опитаме да се сложим на мястото на руснаците и белорусите по този начин, както го вършим с украинците. Тези хора имат фамилии, които биха могли да се окажат в заплаха, в случай че изкажат гласно позицията си против войната“.

„Мисля, че съветските и белоруските играчи към този момент споделиха задоволително. Дори да не декларират в прав текст неодобрението си към войната, те го показват с дейности. Това е максимумът, с който биха могли да допринесат без да слагат фамилиите си в опасност“ – приключи специалистът на Евроспорт.

От английската тенис федерация прецизираха, че са подготвени да преразгледат решението си при положение, че политическата обстановка се промени до началото на месец юни. За момента не се чака останалите шампионати от Големия шлем да последват образеца на Уимбълдън, само че през вчерашния ден стана ясно, че има огромна възможност това да направи Мастърс шампионатът в Рим.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР