Патрик Лабри е загиналият в учението на НАТО край Пловдив,

...
Патрик Лабри е загиналият в учението на НАТО край Пловдив,
Коментари Харесай

Този е загиналият край Пловдив рейнджър от НАТО, скочил е от 400 метра!

 Патрик Лабри е починалият в учението на НАТО край Пловдив, научи кореспондент на Plovdiv24.bg . Канадският боец е умрял от пострадвания по време на скок с парашут, до момента в който е взел участие в многонационално обучение в България. Смъртта е доказана от военачалник Джонатан Ванс, шеф на отбранителния състав.

Той взе участие в учението Swift Response 2019, което се организира от 8 до 27 юни на разнообразни места в България, Хърватия и Румъния. Инцидентът се е случил към 22:00 ET в понеделник в Чешнегирово. Фаталният скок е от канадски аероплан - неподвижен скок от височина към 400 метра.

Лейтенант-майор Жан-Марк Лантиер, командващ канадската войска, съобщи в изказване, че е " надълбоко тъжен " от загубата.

" Не единствено гибелта му е мъчителна загуба за неговото семейство и другари, само че ние усещаме тази загуба в канадската войска и в цялата военна общественост ", сподели той.  " Главен прокурор Стю Харнел и аз изричаме откровени съболезнования, от името на всички редици на канадската войска, на фамилията и приятелите на Лабри. "

" Поради въпроси, свързани с неприкосновеността на персоналния живот и настоящото следствие, няма да навлизаме в детайлности по отношение на събитията към неговата гибел. Засега нашият приоритет е да подкрепим фамилията и сътрудниците по време на тези сложни моменти "...

Посланията на тъга и състрадание се популяризират също и в обществените медии.

" Канадците през днешния ден оплакват фамилията и околните на канадския боец, умрял по време на тренировките в България през вчерашния ден ", написа министър-председателят Джъстин Трюдо.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР