Патриархът на Сирийската католическа църка Игнатий Йосиф III заяви, че

...
Патриархът на Сирийската католическа църка Игнатий Йосиф III заяви, че
Коментари Харесай

Християните в Ливан са застрашени от изчезване

Патриархът на Сирийската католическа църка Игнатий Йосиф III съобщи, че в случай че Западът не успее да помогне на християните в Ливан, общността скоро може да изчезне, съобщи Aleteia.org.

Той сподели, че християнската емиграция от Ливан би трябвало незабавно да бъде спряна. „ Ние сме доста, доста уплашени, че в случай че тази рецесия продължи, това ще бъде краят на християните в Ливан. Обикновено, когато християните си потеглят, както се случва в Ирак, Сирия и Турция, те не се връщат. Те питат: „ Защо да се връщаме, когато не можем да подсигуряваме на децата си заслужен живот или религиозна независимост? “, съобщи Игнатий Йосиф III.

Ливан претърпява сериозна икономическа рецесия, която докара до спираловидна инфлация, като повече от 50% от популацията живее под прага на бедността заради корупция, слаба социална инфраструктура и пандемията от COVID-19. На 2 август 2020 година гърмежи раздрусаха Бейрут, причинявайки гибелта на над 200 души. Взривовете бяха породени от към 2750 тона амониев нитрат, които са били съхранявани в пристанището без нужните ограничения за сигурност в продължение на шест години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР