патриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на

...
патриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с областни управители, кметове и архиерейски наместници от Софийската епархия

патриарх Неофит  патриарх Неофит Неофит I е върховен български православен свещеник, глава на Българската православна черква и на се срещна с регионалните шефове, с кметовете на общини и с архиерейските наместници от Софийската епархия, оповестиха от Българската патриаршия.

В началото на новата 2020 година имаме насладата и удоволствието да ви приветстваме с "Добре пристигнали " в Софийската митрополия на нашата първа обща среща, е споделил в словото си Негово светейшество. Бихме желали още един път да поздравим кметовете с доверието, което жителите на ръководените от тях общини им оказаха и им разпоредиха своите очаквания и упования, които всички се надяваме да оправдаят, е отбелязал патриархът.

Патриарх Неофит означи своя имен ден със Света литургия и с молебен

По думите му, през миналата година взаимоотношенията сред Софийската митрополия - архиерейските наместничества, държавната власт и локалното самоуправление са били на забележително високо равнище. Вярваме, че и през актуалната година, а и отсега нататък, положителното равнопоставено партньорско съработничество ще продължи плодотворно и ще спомогне за развиването на духовно-нравственото и патриотично образование на живеещите в диоцеза на Софийската епархия наши сънародници, е изразил убеденост патриарх Неофит  патриарх Неофит Неофит I е върховен български православен свещеник, глава на Българската православна черква и на.

Негово светейшество е изказал вяра, че държавната власт и локалната власт ще подкрепят проучването на предмета "Религия " в общинските учебни заведения, ще спомагат за развиването на обществената активност, ще спомогнат за възобновяване на невърнати църковни и манастирски парцели, за строителството и ремонта на храмове, и за тяхното поддържане, както и за даването на храмове и манастири, които се водят като държавна или общинска благосъстоятелност, в благосъстоятелност на Софийската митрополия, та по този метод да се отдаде "кесаревото кесарю, а Божието Богу " /Лука 20:25/.

През актуалната година имаме желание да аплайваме по разнообразни европейски стратегии за реституция, реорганизация и възобновяване на храмове и манастири, които по една или друга причина не са били добре поддържани, е съобщил патриарх Неофит  патриарх Неофит Неофит I е върховен български православен свещеник, глава на Българската православна черква и на.

Той е уверил, че Софийската митрополия и архиерейските наместници по места, ще бъдат в помощ на всички положителни начинания на държавната и локалната власт, които не са в несъгласие с православно-християнските нравствени и фамилни полезности, и които ще бъдат потребни за доброплодното развиване на нашето общество и изключително на младото потомство.

"Като ви изричаме признателност за топлия отклик на поканата, призоваваме над всички вас Божието благословение и плодородна помощ в идната ви работа през новата 2020 година, насърчаваме ви във всяко положително и потребно дело за реализиране на положителни резултати в интерес на поверените ви институции и общини, на светата ни Църква и обичаното ни Отечество България ", с тези пожелания се е обърнал патриарх Неофит  патриарх Неофит Неофит I е върховен български православен свещеник, глава на Българската православна черква и на към участниците в в срещата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР