Патриарх Неофит поздрави децата за 1 юни. В специално обръщение,

...
Патриарх Неофит поздрави децата за 1 юни. В специално обръщение,
Коментари Харесай

Патриархът поздрави българските деца за 1 юни

Патриарх Неофит поздрави децата за 1 юни. В особено послание, оповестено на страницата на патриаршеския уебсайт, духовният лидер на българите-християни прикани да пазим децата на България чисти и непокварени.

" Нека се грижим за тях освен материално, само че и духовно, да ги възпитаваме още от люлката в Божията истина и в Божия път, в положителните вековни обичаи на православния ни народ, който е оживял през вековете ", написа патриарх Неофит като акцентира и духовната и културна еднаквост и вътрешно единение на народа, опазено от православната християнска религия.

В Международния ден на детето той пожелава да има чиста наслада и изобилна божествена светлина, която да огрява душите и сърцата на българите. " Да има взаимна обич сред вас, във вашите фамилии, и непроменяемо да озарява житейския ви път ", написа Негово Светейшество.

" Децата са най-скъпото и най-свидното на всеки човек, на всяко семейство и на всеки народ. Те са благословение както за своите родители, по този начин и за цялото ни общество - тези, които отглеждаме и за които се грижим с най-усърдна грижа, които ни носят откровена наслада, както и тези, към които гледаме с вяра за утрешния ден ", написа патриарх Неофит.

В обръщението си той напомня думите на Христос: "... истина ви споделям, в случай че се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно " (Мат. 18:3). Бог да пази децата на България, пожелава патриарх Неофит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР