Патриарх Неофит излезе днес със специално обръщение заради нападението на

...
Патриарх Неофит излезе днес със специално обръщение заради нападението на
Коментари Харесай

Неофит определи инвазията като военни действия между два братски народа

Патриарх Неофит излезе през днешния ден със особено послание поради нападението на Русия над Украйна. В него има общи апели за мир, като много обтекаемо се приказва неконкретно за " военни дейности сред два приятелски народа ".

" Кръвопролитията и лишаване на почтени човешки животи е неприемливо за всички, които търсят мир, единение и обич в света! ", се споделя в обръщението.

И още:

" Призоваваме всички, от които зависи, да прекратят кръвопролитията и загърбят несъгласията, да зачетат главното човешко право на живот и независимост и реализиран по пътя на дипломацията жадувания мир, наследен ни от Спасителя Христос! "

Ето и цялото послание:

Встъпвайки в подготвителните дни преди началото на избавителния Велик пост, сме очевидци на военни дейности сред два приятелски народа – Русия и Украйна, приели избавителната Христова религия от единия купел на светото кръщение.

Кръвопролитията и лишаване на почтени човешки животи е неприемливо за всички, които търсят мир, единение и обич в света!

Христовият завет: „ Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не така, както светът дава “ (Йоан 14:27), и „ блажени миротворците, тъй като те ще се нарекат синове Божии “ (Мат. 5:9), отекват в сърцата ни и са главен дълг на всеки християнин!

Призоваваме всички, от които зависи да прекратят кръвопролитията и загърбят несъгласията, да зачетат главното човешко право на живот и независимост и реализиран по пътя на дипломацията жадувания мир, наследен ни от Спасителя Христос!

Отправяме всесърдечна молитва към Всеподателя Бога и Отец на мира, да спрат раздорите, безредията, крамолите и кръвопролитията, като още веднъж се възцари мир и снизхождение измежду индивидите!

Молим се Господ да поддържа правилните Си, които желаят и се стремят към мир и съгласие, да избави света от козните на лукавия, който пося посредством отдадени нему индивиди семето на разделянето и разрухата, и цели да подложи на тестване богозавещания мир в света и венеца на Божието създание – индивида!

Покровът на света Богородица да закриля всички индивиди, които се намират в беди, скърби и несгоди и ги подари с самообладание, молитва и очакване в Божията благосклонност и истина!

Господ Бог да упокои в селенията на праведните душите на всички починали в резултат на военния спор в Украйна!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР