Патриарх Неофит е приел настоящия и бъдещия главен прокурор Сотир

...
Патриарх Неофит е приел настоящия и бъдещия главен прокурор Сотир
Коментари Харесай

Патриархът и Гешев ще крепят заедно православната вяра

Патриарх Неофит е приел сегашния и бъдещия основен прокурор Сотир Цацаров и Иван Гешев, оповестяват от държавното обвиняване. Не излиза наяве каква е била задачата на срещата.

В известието обаче се акцентира, че патриархът е поздравил Гешев по случай назначението му за основен прокурор и му е поискал сполучлив мандат.

" Обсъдени бяха бъдещи взаимни дейности в поддръжка на православната религия, в това число и в местата за отнемане от независимост ", се споделя в известието.

Това не е първото посещаване на Цацаров при патриарх Неофит. През септември 2017 година той заведе съветския основен прокурор Юрий Чайка да се види с главата на Българската православна черква. Тогава Чайка бе представен да споделя, че " вярата и православието са извънредно значим спояващ детайл сред хората в обществото и православните нации ".

Посещението на прокурорите Цацаров и Гешев при патриарха идва в миг, в който двете институции демонстрират разминавания по едно от най-шумните каузи в последните месеци. Цацаров нападна, в това число пред съда, предварителното условно освобождение от пандиза на австралиеца Джок Полфрийман. В същото време свещениците от православната и католическата черква, които са работили с хората от софийския затвор, са подкрепили неговото освобождение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР