Патриарх Кирил Снимка: РИА НовостиРуският патриарх Кирил предложи на психично

...
Патриарх Кирил Снимка: РИА НовостиРуският патриарх Кирил предложи на психично
Коментари Харесай

Патриарх Кирил предлага да гони бесове, ако психиатри не могат

Патриарх Кирил Снимка: РИА Новости

Руският патриарх Кирил предложи на психологично болните да се обръщат към църквата, с цел да изгони бесовете им, в случай че психиатрите не се оправят, съобщи ТАСС. „ От дълбока античност съществува работа за изпъждане на бесове от хората, четат се особени молебствия, чийто създател е Василий Велики. И доста духовно мощни пастири оказват помощ на хората да се избавят от това ужасно заболяване “, сподели той в неделя.
„ Хората, които са лишени от опита на молитвата и са се отделили от бога, са подложени на „ побесняване “ – извънредно проявяване на въздествието на тъмната мощ на човешкото схващане, поради която човек може да се държи безумно “, сподели ръководителят на Руската православна черква. Нерядко е чувал от психиатри, че се сблъскват с феномени, които не могат да се обяснят с болест. „ В такива случаи хората би трябвало да идат на черква “, счита патриарх Кирил. „ Много постоянно чудото Божие става и тъмните сили отстъпват “, изяснява той.
Руската черква прави сеанси за преследване на духове. Миналата пролет възпитаници от елитна гимназия в Свердловска област били на екскурзия в женски манастир. Бащата на една от ученичките описа: „ Представиха им по какъв начин духовник гони дявола от момиче на 12 години. Тя лаеше и викаше с мъжки глас. Всичко това се транслираше на монитори “.
Екзорсизмът е прочут повече като процедура у католиците. По мнението на папа Франциск тя не се ползва задоволително и през март прикани изповедниците да не я не помнят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР