Патриарх Кирил ще реши кога да отвори Руската църква. Това

...
Патриарх Кирил ще реши кога да отвори Руската църква. Това
Коментари Харесай

Патриарх Кирил ще реши кога да отвори Руската църква

Патриарх Кирил ще реши по кое време да отвори Руската черква. Това съобщи представителят на Св. Синод старозагорския митрополит Киприан.

“Трябва да изпрати нов представител на своята черква тук, в България, с цел да може да бъде отворен храмът и да действа обикновено с назначените свещеници ”, изясни той.

След отварянето на църквата няма да има трудности в нея да служат българските свещеници, увери Киприан

Той удостовери, че на вчерашното съвещание на Светия синод е имало митрополити, които са показали разнообразни отзиви.  Накрая обаче всички са излезли с единомислещо мнение, като се изключи видинския митрополит Даниил.

Заседанието през вчерашния ден беше свикано откакто от страната ни бяха изгонени трима духовници от Руската черква поради активност против ползите на България.

Единият е предстоятелят на Руската черква в София архимандрит Васиан

В резултат посолството на Москва в София, което се оказа притежател на храма, го заключи. По-късно патриарх Неофит назначи духовници, които да служат в църквата, само че те не бяха позволени в нея.

Светият Синод изрази вярата храмът да бъде отворен в най-скоро време, само че разгласи, че не е от компетенцията и опциите на Българската православна черква и българската Патриаршия. Темата за собствеността на Руската черква също не била в целите и в пълномощията на Светия Синод.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР